Ingrediënten
- 200 gram suiker
- 75 milliliter water
- 125 milliliter slagroom kamertemperatuur
- 75 gram roomboter kamertemperatuur
- snufje zeezout
Instructies
- Doe de suiker met het water in een kookpan met een hoge rand en zet de pan op middelhoog vuur
- Breng het mengsel langzaam aan de kook tot de suiker een mooie goudkleur begint te krijgen. Blijf tot die tijd van de pan af!
- Als de suiker een mooie goudkleur heeft, dan ga je met een garde roeren
- Voeg de slagroom toe. Schrik niet dit gaat flink borrelen en het komt omhoog...blijf echter roeren
- Roer nog even 1-2 minuten door tot de karamelsaus dikker begint te worden
- Haal de pan van het vuur en laat de saus 5 minuten iets afkoelen
- Voeg dan de blokjes roomboter toe met een snufje zout en roer dit door de karamelsaus
- Schenk je karamelsaus in een klein potje en zet je pan meteen onder met heet water en een druppeltje afwasmiddel
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer