karamelsaus

karamelsaus
Deel met je vrienden:

karamelsaus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 22 minuten
Porties: 1 klein weckpotje

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 75 milliliter water
  • 125 milliliter slagroom kamertemperatuur
  • 75 gram roomboter kamertemperatuur
  • snufje zeezout

Instructies

  • Doe de suiker met het water in een kookpan met een hoge rand en zet de pan op middelhoog vuur
  • Breng het mengsel langzaam aan de kook tot de suiker een mooie goudkleur begint te krijgen. Blijf tot die tijd van de pan af!
  • Als de suiker een mooie goudkleur heeft, dan ga je met een garde roeren
  • Voeg de slagroom toe. Schrik niet dit gaat flink borrelen en het komt omhoog...blijf echter roeren
  • Roer nog even 1-2 minuten door tot de karamelsaus dikker begint te worden
  • Haal de pan van het vuur en laat de saus 5 minuten iets afkoelen
  • Voeg dan de blokjes roomboter toe met een snufje zout en roer dit door de karamelsaus
  • Schenk je karamelsaus in een klein potje en zet je pan meteen onder met heet water en een druppeltje afwasmiddel