Kaas twisters met tapenade. Deze knapperige bladerdeeg twisters met kaas en tapenade zijn een heerlijke snack.
Je maakt deze kaas twisters super simpel zelf klaar. Ook leuk én lekker is om deze bladerdeeg twisters bij soep te serveren. Kan je lekker dippen 🙂
kaas twisters
Om deze heerlijke kaas twisters met tapenade te maken gebruikte ik geraspte Grana Padano en geraspte mozzarella.
De Grana Padano geeft een super lekkere smaak en de geraspte mozzarella geeft een smeuïge structuur aan de twisters.
Gebruik geen bol mozzarella. Deze mozzarella is te nat en daardoor krijg je hele drassige twisters. Blegh! Dat is uiteraard niet de bedoeling.
Ben jij ook zo gek op kaas? Probeer dan ook eens de bladerdeeghapjes met feta en mozzarella.
Variaties met kaas
Je kunt natuurlijk zelf gaan experimenteren thuis met verschillende soorten kaas. Zo kan je ook extra belegen kaas gebruiken. Jonge kaas is ook erg lekker en als je durft en je vindt blauwe kaas lekker, dan zou je ook een paar stukjes blauwe kaas kunnen toevoegen.
Tapenade
Ik gebruik zelf graag oude kaas tapenade maar je kunt iedere tapenade gebruiken die jij lekker vindt. Ook lekker is het om de tapenade eens te vervangen voor pesto. Je kunt dan zowel rode pesto als groene pesto gebruiken.
Rol bladerdeeg
Het maken van deze kaas twisters met tapenade kost je amper 5 minuten van je tijd. Ik gebruik namelijk gewoon een rol kant en klaar bladerdeeg.
Het bladerdeeg smeer je in met de tapenade en vervolgens beleg je het bladerdeeg met de kaas. Daarna vouw je het bladerdeeg over elkaar heen. Snijd je het in dunne strookjes, draai je twisters ervan en smeer je de twisters in met geklutst ei. Voor extra crunch bestrooi ik de twisters nog met sesamzaad en maanzaad.
Hup….de oven in….even afkoelen en smullen maar!
Recept kaas twisters met tapenade
Kaas twisters met tapenade
Equipment
- 1 bakplaat
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg iets op temperatuur laten komen
- 125 gram tapenade
- 50 gram geraspte mozzarella
- 40 gram Grana Padano geraspt (ik gebruik een kant en klaar zakje)
- 1 ei geklutst
- sesamzaad en/of maanzaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier.
- Smeer het bladerdeeg in met de tapenade en bestrooi met de geraspte kaas.
- Vouw het deeg via de korte kant op over elkaar heen. Snijd het deeg dan in stukjes van ongeveer 2 cm breed. Druk de stukjes een klein beetje aan.
- Draai de strookjes bij de uiteindes in tegengestelde richting van elkaar. (dan krijg je namelijk een mooie twistervorm)
- Leg de stengels/twisters op de met bakpapier beklede bakplaatSmeer alle twisters in met het geklutste ei en bestrooi eventueel met wat maanzaad en/of sesamzaad,
- Bak de kaas twisters met tapenade in 15-20 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en eet smakelijk!
- TIP: wil je de twisters van te voren klaarmaken? Dat kan! Verwarm vlak voor serveren de oven op 160 graden en bak nog eventjes 3-5 minuten. Zo zijn je twisters weer lekker warm en knapperig.
Kaas twisters met tapenade
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken