Italiaanse Naan met kruidige ketchup

Italiaanse Naan met kruidige ketchup
Deel met je vrienden:
Italiaanse Naan of Italiaanse platbrood met kruidige ketchup

Italiaanse Naan met kruidige ketchup

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 Naan

Ingrediënten

  • 350 gram Zelfrijzend Bakmeel
  • 300 gram Grieks yoghurt
  • flinke snuf zout
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 bol mozzarella in fijne stukjes gescheurd
  • 75 gram kaas geraspt en soort naar keuze
  • 75 gram roomboter
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2,5 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 50 gram goudsalami in kleine stukjes gescheurd
  • semola of gewoon bloem

KRUIDIGE KETCHUP

  • 7 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 eetelepel extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • chili vlokken of pul biber
  • 1/2 eetlepel suiker

Instructies

  • Meng voor de kruidige ketchup alle ingrediënten en dek af tot gebruik.
  • Smelt de roomboter met de geraspte knoflook, peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden. Laat het mengsel op heel laag vuur staan. (anders stolt de boter)
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de Griekse yoghurt, oregano, zout, geraspte kaas, mozzarella en goudsalami (het blijft een redelijk plakkerig deeg, schrik daar niet van).
  • Bestrooi je werkblad met flink wat semola of gewoon bloem. Verdeel het deeg in 4 stukken en kneed uit tot een Naan. Smeer de bovenkant in met het roomboter mengsel. Verhit een grillpan en leg de met roomboter ingesmeerde Naan op de grillpan. Smeer dan meteen ook de andere kant in. Grill de Naan goudbruin en gaar aan beide kanten (ongeveer 3 minuten per kant)
  • Dip de Italiaanse Naan in de kruidige ketchup.
  • TIP: ik gebruikte goudsalami maar je kan ieder beleg gebruiken wat je lekker vindt. Ook qua kaas kan je zelf kiezen wat je lekker lijkt. Ik zou zelf wel een kaas gebruiken die goed op smaak zit. Bijvoorbeeld belegen, extra belegen of natuurlijk Parmezaan.