Indische gehaktballen met andijviestamppot zijn echt super lekker en je stamppot is nooit meer saai van smaak te noemen.
Andijviestamppot met Indische gehaktballen
Het was alweer veel te lang geleden dat wij een stamppot aten. Na het maken van deze andijviestamppot met pittige ketjap chilisaus gehaktballen, besef ik me dat we toch weer meer stamppotten moeten eten. Deze Indische gehaktballen in een ketjap chilisaus zijn namelijk niet alleen lekker bij een andijviestamppot maar bij iedere stamppot. Wat zeg ik! Ze zijn overal lekker bij, niet alleen maar bij stamppotten. Volgende keer maak ik deze gehaktballen met zelfgemaakte friet en een flinke klodder mayo, ik heb er nu al zin in.
Eet jij ook zo graag een andijviestamppot? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: andijviestamppot met sticky champignons, rauwe andijviestamppot met blokjes kaas of maak eens een Italiaanse andijviestamppot met salami klaar.
recept Indische gehaktballen in ketjap chilisaus
Indische gehaktballen in ketjap chilisaus
Ingrediënten
- 500 gram half om half gehakt
- 1 eigeel
- 2 eetlepels panko
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 rode peper fijngesneden
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1/2 theelepel mosterd
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 theelepels sambal badjak
- peper en zout
- olie
- roomboter
saus voor de Indische gehaktballen
- 3 eetlepels oestersaus
- 1 theelepel vissaus
- 1 eetelepel donkerbruine basterdsuiker
- 1 rode peper fijngesneden
- 2 centimeter verse gember geschild en fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 theelepel rijstazijn
- 1,5 eetlepel ketchup
- 3 eetlepels sweet chilisaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels sambal badjak
- 1 ui fijngesneden
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen en vorm hier 8 kleinere ballen van.
- Meng in een schaaltje 3 el oestersaus, 1 tl vissaus, 1 el bruine suiker, 1 tl rijstazijn, 1,5 el ketchup, 3 el sweet chilisaus, 2 el ketjap manis, 2 tl sambal badjak.
- Verhit een flinke scheut olie en 1 flinke el roomboter in een hapjespan of stoofpan. Bak de gehaktballen rondom goudbruin aan en haal deze voorzichtig uit de pan. Bak in het braadvet de ui, rode peper, gember en knoflook voor 2 minuten. Leg de gehaktballen terug in de pan en giet de saus eroverheen. Doe een deksel op de pan en laat de gehaktballen 25 minuten pruttelen. (vergeet ze niet af en toe om te draaien)
Indische gehaktballen met andijviestamppot
Deze Indische gehaktballen zijn zowel zoet als pittig. De gehaktballen zijn ook erg lekker om snack te serveren of bij een Indische rijsttafel.
De kinderen en Jan Willem hebben hun vingers bij deze stamppot met gehaktballen afgelikt. Eentje hebben ze allemaal bewaard om met een flinke klodder mayo te eten….je bent Hollander of niet natuurlijk 😉
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.