Indische gehaktballen in een ketjap chilisaus met andijviestamppot

Indische gehaktballen in een ketjap chilisaus met andijviestamppot

Indische gehaktballen met andijviestamppot zijn echt super lekker en je stamppot is nooit meer saai van smaak te noemen.

Andijviestamppot met Indische gehaktballen

Het was alweer veel te lang geleden dat wij een stamppot aten. Na het maken van deze andijviestamppot met pittige ketjap chilisaus gehaktballen, besef ik me dat we toch weer meer stamppotten moeten eten. Deze Indische gehaktballen in een ketjap chilisaus zijn namelijk niet alleen lekker bij een andijviestamppot maar bij iedere stamppot. Wat zeg ik! Ze zijn overal lekker bij, niet alleen maar bij stamppotten. Volgende keer maak ik deze gehaktballen met zelfgemaakte friet en een flinke klodder mayo, ik heb er nu al zin in.

Eet jij ook zo graag een andijviestamppot? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: andijviestamppot met sticky champignons, rauwe andijviestamppot met blokjes kaas of maak eens een Italiaanse andijviestamppot met salami klaar.

recept Indische gehaktballen in ketjap chilisaus

Indische gehaktballen in een ketjap chilisaus met andijviestamppot

Indische gehaktballen in ketjap chilisaus

Deze Indische gehaktballen in ketjap chilisaus zijn erg lekker bij andijviestamppot maar ook bij rijst of bij patatjes met mayo.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Snack
Keuken: Indische
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 eigeel
  • 2 eetlepels panko
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels sambal badjak
  • peper en zout
  • olie
  • roomboter

saus voor de Indische gehaktballen

  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 eetelepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 centimeter verse gember geschild en fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1,5 eetlepel ketchup
  • 3 eetlepels sweet chilisaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 ui fijngesneden

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen en vorm hier 8 kleinere ballen van.
  • Meng in een schaaltje 3 el oestersaus, 1 tl vissaus, 1 el bruine suiker, 1 tl rijstazijn, 1,5 el ketchup, 3 el sweet chilisaus, 2 el ketjap manis, 2 tl sambal badjak.
  • Verhit een flinke scheut olie en 1 flinke el roomboter in een hapjespan of stoofpan. Bak de gehaktballen rondom goudbruin aan en haal deze voorzichtig uit de pan. Bak in het braadvet de ui, rode peper, gember en knoflook voor 2 minuten. Leg de gehaktballen terug in de pan en giet de saus eroverheen. Doe een deksel op de pan en laat de gehaktballen 25 minuten pruttelen. (vergeet ze niet af en toe om te draaien)
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Indische gehaktballen met andijviestamppot

Indische gehaktballen met andijviestamppot

Deze Indische gehaktballen zijn zowel zoet als pittig. De gehaktballen zijn ook erg lekker om snack te serveren of bij een Indische rijsttafel.

Indische gehaktballen met andijviestamppot

De kinderen en Jan Willem hebben hun vingers bij deze stamppot met gehaktballen afgelikt. Eentje hebben ze allemaal bewaard om met een flinke klodder mayo te eten….je bent Hollander of niet natuurlijk 😉