1stronkbroccoligrote stronk, anders twee kleintjes: in roosjes gesneden
500gramgehakt
3teentjesknoflookfijngehakt
1uigesnipperd
1theelepelsambal oelek
1theelepelsambal badjak
1eetlepelketjap manis
1theelepelsuiker
2theelepelspaprikapoederflinke theelepels
1theelepelkerriepoederflinke theelepel
1eetlepeltomatenpureeflinke eetlepel
flinkesnufvers gemalen zwarte peper en zout
100gramextra belegen kaasgeraspt
bloem
200gramzuivelspread naturel
zonnebloemolie
1eigeklutst
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Kook de broccoli beetgaar en giet deze af. Maak ondertussen de hartige taart vulling:
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, snuf peper, snuf zout, sambal oelek, sambal badjak en de suiker. Voeg het gehakt toe samen met de paprikapoeder en kerriepoeder en bak het gehakt gaar en goudbruin. Voeg de tomatenpuree en ketjap manis toe en bak kort mee. Roer de zuivelspread (roomkaas) door het gehaktmengsel en vervolgens schep je de broccoli erdoorheen.
Vet een ovenschaal in en leg hier de plakjes bladerdeeg in. Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg iets over de randen valt. Dit kan je straks mooi naar binnen vouwen over de taart heen. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met een beetje bloem (de bloem zal wat vocht opnemen) Schep vervolgens de vulling erin. Vouw de randen over de taart en smeer de randen in met een beetje geklutst ei. Bestrooi met de geraspte kaas en strooi eventueel wat pul biber (chilivlokken) eroverheen. Bak de hartige taart in 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat de hartige taart eventjes 5-10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.