Hartige preitaart met ham en kaas

Hartige preitaart met ham en kaas

Och, dit was met toch een lekkere hartige preitaart met ham en kaas. Deze taart is heerlijk luchtig door de eieren maar tegelijkertijd ook heel romig door de roomkaas. Ik heb een bakje naturel roomkaas gebruikt maar ik denk dat het met een kruidenroomkaas ook erg lekker is. Voor de ham moet je ook gewoon gebruiken wat jij lekker vindt. Ik gebruikte plakken beenham maar dit is wel weer een stukje duurder dan gewone schouderham. 

recept hartige preitaart met ham en kaas

Recept Afdrukken
hartige preitaart met ham en kaas
Maaltijd avondeten, Lunch
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 3-5 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
hartige taart
Ingrediënten
Maaltijd avondeten, Lunch
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 3-5 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
hartige taart
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een taartvorm in met roomboter en bekleed deze met bladerdeeg. (zorg dat het bladerdeeg iets over de randen hangt) Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd 100 gram ham in stukjes.
  2. Kook de prei even kort voor 3-5 minuten. Giet de prei af en spoel met koud water. Klop de eieren los en roer er de tijm, chilipoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, nootmuskaat, snuf peper, snuf zout, de stukjes ham, prei, 75 gram geraspte kaas en het bakje roomkaas doorheen. (gebruik een garde)
  3. Verdeel over de bladerdeeg bodem de overige 100 gram plakjes ham en giet daarop het prei-mengsel. Leg de bladerdeeg iets over het prei-mengsel, smeer deze in met een losgeklopt ei of koffiemelk en bestrooi de hartige taart met de overgebleven kaas. Bak de hartige preitaart goudbruin en gaar in 30 minuten.
Deel dit Recept

 

Super simpele en super lekkere hartige preitaart met heel veel kaas en ham.
Ook lekker de volgende dag voor de lunch. Je kan de overgebleven hartige taart zowel koud als warm eten.

Onderstaande hartige taarten vind je misschien ook lekker