Hartige preitaart met ham en kaas

Hartige preitaart met ham en kaas

Och, dit was met toch een lekkere hartige preitaart met ham en kaas. Deze taart is heerlijk luchtig door de eieren maar tegelijkertijd ook heel romig door de roomkaas. Ik heb een bakje naturel roomkaas gebruikt maar ik denk dat het met een kruidenroomkaas ook erg lekker is. Voor de ham moet je ook gewoon gebruiken wat jij lekker vindt. Ik gebruikte plakken beenham maar dit is wel weer een stukje duurder dan gewone schouderham. 

recept hartige preitaart met ham en kaas

hartige preitaart met ham en kaas

3.35 van 23 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 38 minuten
Porties: 1 hartige taart

Ingrediënten

  • 3 preien gewassen en in ringen gesneden
  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg ontdooid
  • 200 gram plakjes ham naar keuze
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • snufje peper en zout
  • 4 eieren
  • 1 bakje roomkaas naturel
  • roomboter
  • 75+25 gram geraspte belegen kaas
  • 1/2 theelepel nootmskaat
  • 1 ei optioneel
  • scheutje koffiemelk optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een taartvorm in met roomboter en bekleed deze met bladerdeeg. (zorg dat het bladerdeeg iets over de randen hangt) Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd 100 gram ham in stukjes.
  • Kook de prei even kort voor 3-5 minuten. Giet de prei af en spoel met koud water. Klop de eieren los en roer er de tijm, chilipoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, nootmuskaat, snuf peper, snuf zout, de stukjes ham, prei, 75 gram geraspte kaas en het bakje roomkaas doorheen. (gebruik een garde)
  • Verdeel over de bladerdeeg bodem de overige 100 gram plakjes ham en giet daarop het prei-mengsel. Leg de bladerdeeg iets over het prei-mengsel, smeer deze in met een losgeklopt ei of koffiemelk en bestrooi de hartige taart met de overgebleven kaas. Bak de hartige preitaart goudbruin en gaar in 30 minuten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Super simpele en super lekkere hartige preitaart met heel veel kaas en ham.
Ook lekker de volgende dag voor de lunch. Je kan de overgebleven hartige taart zowel koud als warm eten.

Onderstaande hartige taarten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/mexicaanse-hartige-taart/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/hartige-taart-filodeeg-spinazie-en-fetakaas/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/hartige-preitaart-roomkaas/” target=”_blank”]