Stoere burgers en waanzinnig lekkere friet van The Beef Chief

Stoere burgers en waanzinnig lekkere friet van The Beef Chief

Burgers eten van The Beef Chief bij Café Tapmarin. Wij hebben het de laatste tijd echt heel erg zwaar met onze restaurant reviews. Dit is heel vervelend werk om te doen en ik snap dat je ons niet benijd….

Restaurant reviews

Grapje natuurlijk! Het is echt super vet om te mogen doen. Nu lijkt het of alles altijd rozengeur en mannenschijn is en wij alleen maar super positief zijn over alles waar wij mogen eten. Dit is zeker niet het geval. Wij zijn een paar keer uit eten geweest voor de blog waar wij helemaal niet zo over te spreken waren. Echter hebben wij altijd gezegd dat wij positief willen schrijven en niet een bedrijf de grond in willen schrijven. Zijn er een paar verbeterpunten, dan vermelden wij dit uiteraard wel in onze review. Zijn er teveel negatieve punten, dan schrijven wij niet over het desbetreffende restaurant, maar nemen wij contact op met zowel ons PR bureau als het restaurant zelf. Wij leggen dan netjes uit hoe onze beleving is geweest en waarom wij er niet over willen schrijven. Soms gebeurt het dat een restaurant echt met onze tips aan de slag gaat en ons later uitnodigen voor een herkansing. Is deze herkansing wel goed bevallen dan vermelden wij dit altijd in onze review dat het om een herkansing gaat. Genoeg over onze manier van schrijven! Let’s talk about some amazing food!

Burgers van The Beef Chief bij Café Tapmarin

Van te voren wisten we niet zo goed wat we konden verwachten. Het enige wat we wisten is dat we burgers gingen eten van The Beef Chief bij Café Tapmarin in Amsterdam. The Beef Chief is bekend van zijn Foodtruck op verschillende festivals in Nederland. Simon Parrott, de eigenaar, heeft sinds kort niet alleen zijn Foodtruck waar hij zijn burgers verkoopt maar ook twee verkooppunten in Amsterdam. De burgers van The Beef Chief worden namelijk sinds kort ook verkocht bij Café Tapmarin en Oedipus Brewing. Wij mochten de burgers dus gaan proberen bij Café Tapmarin. Wij zijn totaal niet bekend in Amsterdam en dus ook niet met de cafe’s in Amsterdam. Sterker nog, wij gaan tegenwoordig nooit meer naar een cafe. Vroeger in onze jongere jaren wel, dus dit was echt wel weer een keertje leuk.

Dit is hoe Café Tamparin op hun site wordt omschreven:

Net als de Albert Cuyp, het Vondelpark, kapsones in Zuid, grachten vol fietsen en een kolkend IJ is ook Tapperij Happerij Tapmarin niet meer weg te denken uit Amsterdam. Al 46 jaar vieren buurt en stad hier verjaardagen, feestjes, overwinningen van Ajax, het aanstaande weekend of gewoon het leven.

Begin 2015 is de Tapmarin helemaal opgeknapt. Alles wat aan vervanging toe was is aangepakt. Er is binnen een flink aantal vierkante meters bijgekomen en de gehele ruimte is door de nieuwe schuifpui een stuk lichter geworden. Aan het Tapmarin gevoel is natuurlijk niet gesleuteld; het café is klaar voor nog een halve eeuw pils drinken en lol maken.

Restaurant vs Café

Café Tapmarin in Amsterdam heeft echt nog dat ouderwetse café gevoel. Check die vloerkleden op het plafond, super gaaf!
Overal hangen ook echt super gave posters, foto’s en ander afbeeldingen. Niets is er netjes maar dat maakt het juist zo ongedwongen qua sfeer.

Het was super leuk om een keertje niet in een restaurant te gaan eten maar juist in een super ongedwongen sfeer. Voorheen kon je hier alleen maar bitterballen, blokjes kaas en natuurlijk plakjes ossenworst eten. Nu kan je ook kiezen uit 5 burgers, 2 vegetarische burgers en 5 soorten friet. Nu hebben we het niet over zomaar friet maar zelfgemaakte friet met de meeste lekkere toppings! Wij hadden gekozen voor de Patriot Friet en de Kamikaze Friet. De Patriot friet wordt geserveerd met huisgemaakte kruidenzout, knapperige bacon, chipotle ketchup, kaassaus en witte bbq saus…echt onwijs lekker. De klapper was echter de Kamikaze friet. WAUW! WAUW! WAUW! Dit was echt by far de lekkerste friet die wij ooit gegeten hebben. De friet wordt geserveerd met kimchi, kaassaus, pittige mayonaise, lente ui, sriracha en zwarte sesamzaadjes. Super pittig, super lekker en wij raden echt iedereen aan om deze friet te gaan eten. Nadeel wel is dat je nooit meer een normaal frietje wilt eten.

Burgers The Beef Chief

Simon Parrott wil alleen het beste van het beste voor zijn burgers en heeft daarom zelf zijn leveranciers uitgezocht voor zijn producten. Het burgerbroodje (die was echt onwijs lekker) komt van bakkerij Akerboom uit Warmond. De kaas die hij gebruikt komt tevens uit warmond, bij Boederij van Schie en het vlees wat hij gebruikt komt van slagerij Zon uit Leiden. De kwaliteit proef je echt meteen. Alles is namelijk super goed van smaak en vers. Wat ons ook meteen opviel is dat hij niet bang is om pittige gerechten te maken. Voor ons al pikante eters echt super! Wij kozen de Chili Cheese Burger en de Patriot Burger. De Chili Cheese Burger wordt geserveerd met een goede burger, chili con carne, cheddar kaas, curtido (gefermiteerde kool), chipotle ketchup en uiteraard een geroosterd burgerbroodje. Super lekker en niet voor de hand liggend. Ook deze burger was lekker pittig en het heeft ons ook weer inspiratie gebracht voor een eigen recept. De Patriot Burger wordt geserveerd met knapperige bacon, cheddar kaas, chipotle ketchup, mosterd, plakjes augurk, sla en dit alles ook op een geroosterd burger broodje. Wij konden eigenlijk niet kiezen welke burger we nu het lekkerst vonden. Wij kunnen het echt iedereen aanraden om hier te gaan eten en nee hier worden we dus niet voor betaald om te vermelden. Ik denk dat de foto’s voor zich spreken waarom wij dit zeggen!

Goede burgers en lekkere friet met diverse toppings. Beter ga je het niet krijgen!!!

Deze Kamikaze friet was echt by far de lekkerste friet die wij ooit gegeten hebben. De friet wordt geserveerd met kimchi, kaassaus, pittige mayonaise, lente ui, sriracha en zwarte sesamzaadjes.