Groentelasagne met spinazie en aubergine

Groentelasagne met spinazie en aubergine
Groentelasagne met spinazie en aubergine

Groentelasagne met spinazie, aubergine en een romige biersaus

4.75 van 4 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks aubergine
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 1 zak verse spinazie (400 gram)
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • 650 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 75 milliliter bier
  • olijfolie
  • roomboter
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 pak verse lasagne bladeren
  • 4 eetlepels bloem
  • chilivlokken

Instructies

  • Kook 650 milliliter water in een waterkoker en giet dit in een maatbeker. Voeg het groentebouillonblokje toe en laat dit eventjes staan.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in ronde plakjes en bestrooi de plakjes met olijfolie, zwarte peper, zeezout en chilivlokken. Verdeel de plakjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de plakjes aubergine voor 10 minuten in de oven.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan of wok. Fruit de uien met de knoflook, chilipoeder, paprikapoeder, kerriepoeder en rozemarijn. Voeg 3 eetlepels bloem toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg dan al roerend met een garde beetje bij beetje de bouillon toe, tot je een smeuïge roux hebt. Laat het geheel 1 minuutje zachtjes pruttelen.
  • Voeg de spinazie beetje bij beetje toe. Voeg dan het bekertje crème fraîche toe samen met 75 milliliter bier en roer dit goed door elkaar. Voeg 30 gram geraspte kaas toe en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie en schenk een dun laagje saus in de schaal. Bedek de saus met lasagnebladen, leg daarop wat plakjes aubergine en dan een klein beetje geraspte kaas. Herhaal deze stappen tot de saus op is. Let er wel op dat je afsluit met een laagje saus.
  • Bestrooi tenslotte de groentelasagne met de overgebleven geraspte kaas en breng extra op smaak met gemalen zwarte peper en eventueel een snufje paprikapoeder. Bak de lasagne in de op 200 graden voorverwarmde oven. Zet eventueel op het einde de oven op grill stand voor een knapperig kaaskorstje.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer