Gehakt met gochujang en oestersaus is een van onze favoriete snelle recepten. Deze kruidige gehaktsaus ontstond toen ik wat restjes op wilde maken uit de koelkast, en het resultaat was zó lekker dat we het sindsdien vaker maken. De saus is vol van smaak, pittig door de gochujang en heerlijk hartig dankzij de oestersaus. Serveer dit gerecht met rijst en sperziebonen voor een makkelijke avondmaaltijd die altijd goed in de smaak valt.
Ken je gochujang nog niet of wil je er meer over weten?
👉 Lees hier onze uitleg: Gochujang – de Koreaanse smaakmaker die je moet proberen


Gehakt met gochujang en oestersaus
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 500 gram rundergehakt
- 3 stengels bosui fijngesneden
- 1 zak kroepoek
- sesamzaadjes naar smaak
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Gochujang-oestersaus
- 1,5 eetlepel gochujang
- 3 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 1,5 eetlepel honing
- 1/2 theelepel five spice kruiden
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 theelepels sesamolie
- 200 milliliter water
- 1/2 eetlepel maïzena
- 3 centimeter vers gember geschild en geraspt
- 3 teentjes knoflook geraspt
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de saus.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak het gehakt krokant en gaar. Giet eventueel overtollig vet/vocht weg.
- Voeg de gochujang-oestersaus toe en laat de saus kort mee pruttelen zodat de saus kan indikken. (1-3 minuten)
- Serveer het gehakt met kruidig gekookte rijst en sperziebonen. Bestrooi vlak voor serveren met de bosui en sesamzaadjes. Lekker met kroepoek erbij! Eet smakelijk.
- 👍 Handige tip van Marie Louise: wanneer je dit gerecht met rijst eet, zorg dat je eerst de rijst kookt. Wanneer de rijst staat uit te dampen kan je het gehaktmengsel maken en je groenten roerbakken of koken.
Voedingswaarden
Zo eten wij het thuis
Het gerecht viel bij ons thuis meteen in de smaak. De saus is krachtig zonder té pittig te worden en het is een recept dat je makkelijk kunt aanpassen. Heb je geen sperziebonen in huis? Probeer het eens met broccoli of sugar snaps. Net zo lekker! Niet zo’n pittige eter? Gebruik de helft van de gochujang. Wij vinden het ook heerlijk met kroepoek erbij. Daar kun je het gehakt lekker mee dippen. 😋
👉 Ben je net als wij ook fan van gochujang? Probeer dan ook eens deze recepten: Koreaanse kip met rijst of maak eens de sticky paddenstoelen met rijst.

Veelgestelde vragen over gehakt met gochujang en oestersaus
Gochujang is een Koreaanse chilipasta met een pittige, zoete en hartige smaak. Bij ons thuis is het een vaste favoriet in wokgerechten en sauzen.
Een beetje! Maar het is goed in balans. Begin met een halve eetlepel en proef tussendoor. Bij ons vinden zelfs de kinderen het prima te doen.
Zeker! Gebruik vegetarisch gehakt en kies een plantaardige oestersaus (ja, die bestaan echt!). De smaak blijft lekker kruidig.

Wil je vaker makkelijke en lekkere recepten maken? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van al onze receptvideo’s. En vond je een video leuk? Geef dan vooral een duimpje omhoog!