Focaccia

KokenKoken
Focaccia
Deel met je vrienden:

Focaccia

4.5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Snack, Voorgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 1 focaccia

Ingrediรซnten

  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • snufje peper
  • 1 eetlepel suiker of honing
  • 300 milliliter lauwwarm water
  • 1,5 zakje gedroogde gist
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt

Kruidenolie

  • 2 takjes verse rozemarijn grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • zeezout en peper

Instructies

  • Doe 300 milliliter lauwwarm water in een mengkom met 1,5 zakje gedroogde gist en 1 el suiker of honing en laat dit 10 minuten staan.
  • Meng de bloem met 1 tl zout en wat gemalen zwarte peper in een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden en giet het water-gist mengsel erin. Meng steeds wat meel in het water en kneed daarna het deeg goed door. Minimaal 5 minuten. Uiteindelijk moet je een soepel ietwat plakkerig deeg hebben. Vet een mengkom in met wat olie en leg het deeg erin. Dek af met een warme theedoek en laat 45 minuten rijzen.
  • Maak ondertussen de kruidenolie: Meng 6 el olijfolie met 2 tn fijngesneden knoflook, snuf zwarte peper en zeezout en 2 takjes grof gesneden rozemarijn.
  • Als het deeg klaar is met rijzen zet dan de oven aan op 220 graden. Leg een stuk pakpapier op een bakplaat en kneed het deeg op de bakplaat in een ovale vorm van ongeveer 1,5 cm dik. Prik met je vingers gaatjes in de focaccia (niet helemaal tot de bodem). Smeer de kruidenolie over de focaccia en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas. Laat het deeg nog eens 25-30 minuten rijzen. Bak de focaccia 10-15 minuten in de oven tot deze goudbruin is geworden.