Familie over de Kook weekmenu 52-2023. Wat eten we vandaag? Het is de meest gestelde vraag bij de meeste mensen thuis.
Ben jij regelmatig inspiratieloos en heb je geen idee wat je soms op tafel moet zetten? Iedere vrijdagochtend staat er een nieuw weekmenu online. Zo hopen wij het je iets makkelijker te maken wat je allemaal kunt gaan eten.
Weekmenu: elke vrijdag een weekmenu voor het hele gezin
Deze week kan er bij jou op tafel staan: champignons met chilisaus en ketjap, krokante aardappeltjes uit de oven, romige pastinaak soep met courgette en nog veel meer lekkers. Dus veel plezier met boodschappen doen en eet smakelijk alvast.
Maandag: stoof met chipotle peper in adobosaus
Maandag is het eerste Kerstdag en dan eten wij een stoof met chipotle peper in adobo saus. Uiteraard met frietjes en mayonaise erbij.
Ga naar het recept van de stoof met chipotle peper in adobo saus:
Dinsdag: krokante aardappeltjes uit de oven
Tweede Kerstdag houden wij het ook weer lekker simpel. Op het menu staat steak met krokante aardappeltjes uit de oven, zelfgemaakte mayonaise en dit geserveerd met sperziebonen, champignons en gebakken spek.
Ga naar het recept van de krokant aardappeltjes uit de oven:
Woensdag: pasta met paprika en prei in kruidige tomatensaus
Na al het “Kerst vreten” maken we even pas op de plaats met een gezonde en simpel te maken vegetarische pasta vol met paprika en prei.
Ga naar het recept van de pasta met paprika en prei in kruidige tomatensaus:
Donderdag: sticky champignons met chilisaus en ketjap
We blijven nog even in de vegetarische sferen met deze super lekkere gebakken champignons met chilisaus en ketjap. Heerlijk bij rijst en roerbakgroenten.
Ga naar het recept van de sticky champignons met chilisaus en ketjap:
Vrijdag: smeuΓ―ge gehaktballen
Wij eten heel graag een gehaktbal tijdens het avondeten. Heerlijk bij een stamppot, op een broodje maar ook bij krokante aardappeltjes uit oven met een flinke klodder mayo.
Ga naar het recept van de smeuΓ―ge gehaktballen:
Zaterdag: romige pastinaak soep met courgette
Voordat het eetgeweld op Oudejaarsavond losbreekt eten we op zaterdag nog eventjes makkelijk en gezond. Deze romige pastinaak soep met courgette is heerlijk met een stukje brood en kruidenboter.
Ga naar het recept van de romige pastinaak soep met courgette:
Zondag: Trifle met cake en Amaretto
We sluiten het Familie over de Kook weekmenu 52-2023 af op Oudejaarsavond. De meeste mensen zullen of heel uitgebreid dineren of gewoon genieten van allemaal heerlijke hapjes.
Daarom heb ik dit keer geen avondeten gerecht maar een heerlijk toetje. Namelijk een trifle met Amaretto en cake. Super simpel en onwijs lekker! Maak er een ongelofelijk gezellige Γ©n lekkere avond van!
Ga naar het recept van de trifle met Amaretto en cake:
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken