Familie over de Kook kerstmenu 2023

Familie over de Kook kerstmenu 2023

Familie over de Kook kerstmenu 2023. Wij houden het dit jaar heerlijk simpel en eten wat wij normaal gesproken ook doordeweeks zouden eten.

Is dit vreemd tijdens Kerst? Wij vinden uiteraard van niet maar ik snap dat anderen dit misschien wel een beetje gek vinden.

Familie over de Kook kerstmenu 2023

Wij hebben nog nooit tijdens Kerst echt enorm uitgepakt met een super chic meergangendiner en dat twee of zelfs drie dagen achter elkaar. Vaak koop je veel te veel en blijft er veel eten over. Nu zijn wij volgens mij sowieso geen hele grote eters.

Als je ons op social media een beetje volgt dat weet je misschien dat het hier thuis qua gezondheid niet helemaal lekker gaat. Beaudine is helaas nog steeds vaak ziek en mijn gezondheid laat inmiddels al bijna een jaar ook erg te wensen over.

Wij blijven deze Kerst dan ook alle dagen met zijn viertjes thuis (yes…hallo jogginpak) en wanneer onze gezondheid het toe laat zullen we alleen even een bakkie koffie halen bij mijn ouders of hun bij ons.

Ons Kerstmenu ziet er dit jaar als volgt uit:

Kerstavond

Spaghetti in pittige tomatensaus

Kerst valt dit jaar op zondag en wij zullen deze ochtend bij de Turkse bakker in Haarlem lekkere Turkse pides halen. Dat is altijd een feestje om je dag mee te beginnen.

In de avond eten wij een simpele pasta met zelfgemaakte focaccia en verschillende soorten Italiaanse beleg.

Als toetje/dessert maak ik een simpele affogato. Dit is niets meer dan een bolletje ijs met hier overheen hete espresso. Dit bestrooi ik met een beetje geraspte kokossnippers en wat fijngehakte kerstkoekjes voor wat bite.

Eerste Kerstdag

We starten eerste Kerstdag heerlijke simpel met verse croissantjes uit de oven met verse jus ‘d orange en een cappuccino.

In de middag maak ik een plaattaart met courgette die we eten met een simpele courgettesoep. Super simpel en ontzettend lekker.

De kids willen graag patatje stoofvlees met frietjes eten, dus hun vragen en ik maak ๐Ÿ™‚ Ik zit alleen nog te twijfelen of ik voor het stoofvlees met chipotle peper in adobo saus ga of voor het stoofvlees in ketjapsaus.

Als toetje/dessert maak ik een kladdakaka met frambozen of kersensaus. Ik ga dit keer de kladdkaka wel lactose vrij maken door geen echte roomboter maar plantaardige boter te gebruiken. In plaats van normale slagroom serveer er ik dit keer Griekse haveryoghurt bij wat ik op smaak breng met vanillesuiker.

Tweede Kerstdag

We starten de ochtend met vegan pancakes geserveerd met vers fruit en een verse jus ‘d orange.

In de middag maak een borrelplank dit keer met verschillende bladerdeeghapjes.

Tweede Kerstdag gaat bij ons de bbq aan en maakt Jan Willem steak. Erbij eten wij krokante aardappeltjes uit de oven, zelfgemaakte mayonaise en sperzieboontjes gebakken met spek en champignons.

We sluiten tweede Kerstdag af heel simpel een bakje koffie en kant en klare lekkernijen als chocolade en koekjes.

Na de deze dagen gaan we uitbuiken en bedenken wat we Oudjaarsavond en Nieuwjaarsdag gaan eten ๐Ÿ˜‰

Familie over de Kook kerst 2023