zelfgemaakte mayonaise met staafmixer

zelfgemaakte mayonaise met staafmixer
Deel met je vrienden:

zelfgemaakte mayonaise met staafmixer

5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 1 minuut
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 250 milliliter zonnebloemolie
  • 1 ei
  • flinke snuf peper en zout
  • 1,5 theelepel mosterd
  • 1,5 theelepel suiker hoeft niet is wel lekker
  • 1 theelepel azijn meer als je van zuur houdt
  • scheutje citroensap naar smaak

Instructies

  • Breek het ei in een maatbeker waar je staafmixer precies in past. Voeg het citroensap, azijn, zout, peper, mosterd en suiker toe. Giet er 250 ml olie bij.
  • Zet de staafmixer zachtjes op de bodem van de maatbeker. Begin voorzichtig met mixen: zet hem eerst een aantal seconden op de bodem van de pot en zorg dat je het liefst precies op de eidooier staat. Haal dan heeeeeeeeel langzaam de mixer omhoog. Haal de mixer een paar keer heen en weer. (niet te vaak) Spatel nog even door om eventueel overtollig olie goed te mengen. Breng eventueel verder op smaak.
  • Voeg je meer azijn of citroensap toe, dan word de mayo zuurder. Voeg je meer mosterd toe, dan word het iets pittiger. Maar net wat jij persoonlijk lekker vindt. Durf dus zeker te spelen met de smaken.