Eenpansgerecht met rijst en cajun uit de oven

Eenpansgerecht met rijst en cajun uit de oven
Direct naar recept
avondeten
Tex Mex
Deze tijd ben jij bezig: 5 minuten
Totale bak/stoof tijd: 40 minuten

Op zoek naar een makkelijke ovenschotel die je zó de oven in schuift? Dit cajun eenpansgerecht met rijst is hier thuis een echte favoriet. Vooral op drukke en/of warme dagen waarop we snel iets lekkers op tafel willen. Alles gaat rauw de ovenschaal in, zelfs de ongekookte rijst. Binnen vijf minuten staat het in de oven én je hebt amper afwas. Win-win, toch?

De paprika’s en champignons geven het gerecht een lekkere bite, terwijl de Tex Mex kaas het heerlijk smeuïg maakt. Bij ons was de schaal in no-time leeg. Dat zegt genoeg! 😉 Dit is hét gerecht voor avonden waarop je geen zin hebt in gedoe maar wel lekker wilt eten.

eenpansgerecht met rijst en cajun kruiden uit de oven

👉 Wil je vaker lekker en makkelijk koken zonder gedoe? Neem dan zeker een kijkje bij onze makkelijke maaltijden voor nog meer inspiratie.

Recept eenpansgerecht met rijst en cajunkruiden

Eenpansgerecht met rijst, en cajunkruiden

Eenpansgerecht met rijst, cajunkruiden en paprika

Eenpansgerecht met rijst, cajunkruiden en paprika. Binnen 10 minuten in de oven. Deze avondmaaltijd is kruidig, smeuïg en ideaal voor drukke dagen.
Vind jij dit recept lekker?
Deel via WhatsApp
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 40 minuten
4 personen

Equipment

  • 1 ovenschaal die van mij is 30×25 cm

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 300 gram basmati rijst
  • 400 gram champignons in kwarten gesneden
  • 2 stuks paprika in repen gesneden
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 25 gram Cajunkruiden
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 750 mililiter heet water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 gram Tex Mex kaas geraspt
  • zout en peper naar smaak
  • 3 stengels bosui fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verwarm de oven voor op 165 graden hetelucht.
  • Los het bouillonblokje op in het gekookte water.
  • Doe de ongekookte rijst in een ovenschaal samen met de Cajunkruiden, gerookte paprikapoeder en geraspte knoflook. Meng alles door elkaar. Giet de bouillon eroverheen.
  • Leg de champignons en paprika erop. Drizzle er 2 el olijfolie overheen en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak voor 25 minuten in het midden van de oven. Verwijder de folie, roer alles kort door elkaar. Bestrooi met de Tex Mex kaas.
  • Zet de oven nu op 190 graden hetelucht en bak nog eens 10-15 minuten. Laat het gerecht even 5 minuten rusten voor serveren.
  • Bestrooi met de fijngesneden bosui en eet smakelijk!
  • 💡 Tip van Marie Louise: geen liefhebber van champignons? Met courgette erbij is het ook erg lekker.

Voedingswaarden

Serving: 1 persoon | calorieën: 518 kcal | koolhydraten: 71.1 g | eiwit: 18.9 g | vet: 17.3 g | w.v verzadigd vet: 8.2 g | zout: 1.8 g | vezels: 4 g | suiker: 4.9 g
Gang: avondeten
Keuken: Tex Mex
cajun rijst, eenpansgerecht, makkelijke maaltijd, ovenschotel
Eenpansgerecht met rijst en cajun uit de oven
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Waarom dit eenpansgerecht met rijst ideaal is voor de zomer

Wanneer het warm is heb je geen zin om lang in de keuken te staan. Daarom heb ik de laatste tijd steeds vaker zin in snelle gerechten met veel smaak. Met een paar simpele ingrediënten en heerlijke cajunkruiden stond deze Tex Mex ovenschotel in no-time in de oven. Geen geploeter in een hete keuken!

Zelfs Amaranthe at haar bord leeg. (Ze sloeg wel het kaaskorstje over, kaas is niet zo haar ding 😉). En heb je nog wat restjes groenten in de koelkast liggen? Gooi ze er vooral bij! Dit recept is daar echt ideaal voor.

Amaranthe eet het cajun rijstgerecht met paprika en champignons aan tafel, thuis bij Familie over de Kook

Serveertips bij dit gerecht

Dit eenpansgerecht is van zichzelf al een complete maaltijd, maar je kunt hem nog nét even wat lekkerder maken. Zo serveer ik er graag nog zelfgemaakte guacamole bij en/of onze zelfgemaakte Mexicaanse dipsaus. Als het een keertje wat minder gezond mag zijn dan zijn pittige tortilla chips erbij ook echt een aanrader!


👉 Zin in meer van dit soort makkelijke gerechten uit de oven? Neem dan een kijkje bij al onze makkelijke ovenschotels voor nog meer inspiratie.

Veelgestelde vragen over ons cajun eenpansgerecht met rijst

Wat zit er in cajunkruiden?

Cajunkruiden is een pittige, kruidige mix van specerijen. De basis bestaat meestal uit paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, oregano, tijm, cayennepeper en zwarte peper. Je kunt ze kant-en-klaar kopen of zelf mengen met wat je al in huis hebt. Zo bepaal je zelf hoe pittig je het maakt.

Welke rijst gebruik je het best?

Wij gebruiken meestal basmati, omdat die mooi los blijft. Pandan kan ook, maar die wordt iets plakkeriger. Zilvervliesrijst is ook een optie, al moet je dan wat extra vocht toevoegen en de baktijd verlengen.

Is het gerecht heel pittig?

Dat hangt ervan af hoeveel cajunkruiden je gebruikt. Ze zijn vooral kruidig, niet per se heet. Wil je het wat pittiger? Voeg dan een snuf chilivlokken toe. De smaak doet denken aan een kruidige Tex Mex ovenschotel.

Kun je dit gerecht ook vegan maken?

Zeker! Vervang de boter door een plantaardige variant en gebruik vegan kaas of laat de kaas helemaal weg.

Eenpansgerecht met cajun rijst, geserveerd met guacamole


Wil je vaker makkelijke en lekkere recepten maken? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van al onze receptvideo’s. En vond je een video leuk? Geef dan vooral een duimpje omhoog!