croissantdeeg gevuld met pittige tonijn

croissantdeeg gevuld met pittige tonijn
Deel met je vrienden:

croissantdeeg gevuld met pittige tonijn

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Lunch, Ontbijt, Snack
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 kleine ovenschaal

Ingrediënten

  • 1 verpakking Super croissantdeeg (voor 6 stuks) ik gebruik die van de Albert Heijn eigen merk
  • 1/2 rode ui fijngesnipperd
  • 1 blikje(145gram) tonijn in olie
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/2 rode peper fijngehakt
  • 2 flinke theelepels tomatenpuree
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • roomboter
  • 1 ei geklutst
  • 75 gram geraspte extra belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een kleine ovenschaal of gietijzeren pannetje in met een beetje roomboter.
  • Fruit kort de uien met de knoflook en rode peper met een flinke snuf peper en zout. Voeg de tonijn, gedroogde peterselie en tomatenpuree toe en bak kort mee (1minuutje). Zet het vuur uit en laat het mengsel iets afkoelen.
  • Rol het croissantdeeg uit en verdeel in 2 stukken. Verspreid de pittige tonijn over het deeg en bestrooi met de geraspte kaas. Rol het deeg in de lengte op. Snijd het deeg in ongeveer 10 gelijke stukken. Leg de stukjes in de ovenschaal (gietijzeren pan) en druk ze iets aan. (de stukjes moeten met de "open kant" naar boven liggen). Besmeer de bovenkant met het geklutste ei. Bestrooi met een beetje extra peper, zout, en gedroogde peterselie. Bak de pittige tonijn hapjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen voordat je ze met je handen wilt pakken.....weet ik helaas uit ervaring 😉