club sandwich met kipfilet, spek en sriracha mayo

club sandwich met kipfilet, spek en sriracha mayo

Deze club sandwich met kipfilet, krokante spek en sriracha mayonaise eten wij regelmatig tussen de middag. Ik moet me dan ook eigenlijk schamen dat ik dit “recept” nog nooit eerder heb uitgeschreven voor op Familie over de Kook.

Nu komt dat misschien omdat het ook niet echt een recept is. Althans, dat vind ik. Omdat ik dit zo regelmatig maak, is het voor ons een “gewoon” broodje geworden.

Toch krijg ik regelmatig vraag naar het recept als ik een foto post in onze Instagram Stories, dat ik het recept toch maar ben gaan uitwerken.

Het is natuurlijk niet de meeste gezonde lunch, dus ik zou deze club sandwich niet iedere week eten. Ook erg lekker om met de lunch te eten is mijn Italiaanse kip op brood.

recept club sandwich met kipfilet en bacon

club sandwich met kipfilet en sriracha mayonaise

Deze club sandwich met kipfilet, spek en sriracha mayoanise is echt een feestje om te eten.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Lunch
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: club sandwich, kipfilet, sandwich, sriracha, sriracha mayonaise
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 4 minuten
Totale tijd: 19 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 6 boterhammen naar keuze
  • 2 tros tomaten in plakjes gesneden
  • 2 eieren
  • 100 gram kipfilet beleg
  • 100 gram plakjes ontbijtspek
  • 2 avocado’s 1 als je niet van een dikke laag avocado houdt
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snufje chilivlokken
  • scheutje citroensap
  • handje gemengde sla

Sriracha mayonaise

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel sriracha
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • scheutje citroensap

Instructies

  • Kook de eieren voor 4-5 minuten en als ze iets afgekoeld zijn, snijd ze dan in plakjes.
    Bak de plakjes ontbijtspek krokant in een pan zonder olie te gebruiken.
    Maak eventueel de sriracha mayonaise als je die zelf wilt maken. Meng hiervoor alle ingrediënten zoals aangeven. Je kan eventueel ook kant en klare gebruiken. (vind ik persoonlijk iets minder lekker) Prak de avocado fijn met een scheutje citroensap, snuf peper, zout en chilivlokken.
  • Rooster eventueel de boterhammen. Het lekkerste is om maar 1 kant van het brood te grillen op een grillpan. (dit eet ook makkelijker)
  • Smeer 1 kant van het brood in met een dikke laag sriracha mayonaise. Leg daarop plakjes krokant gebakken ontbijtspek en daarop plakjes tomaat.
    Leg hierop 1 boterham waarvan nu de onderkant is ingesmeerd met een klein beetje siracha mayonaise (die kant ligt dan op de tomaat)
    Smeer de bovenkant van het brood in met een dikke laag avocado, daarop leg je een klein beetje sla en daarop plakjes kipfilet beleg.
    Bestrooi de kipfilet met een beetje peper en zout. Leg dan de plakjes ei erop.
    Smeer van de laatste boterham 1 kant in met sriracha mayonaise en leg de besmeerde kant op de eieren.
  • Snijd de sandwich doormidden en steek in iedere helft een houten prikker zodat het bij elkaar blijft.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Ik vond het nog best lastig om een “echt” recept uit te schrijven voor deze Club Sandwich vanwege de hoeveelheden. Eet je namelijk in totaal 6 boterhammen of eet je liever 3 boterhammen en dus een halve club sandwich. Het recept is goed om 2 maal een sandwich te maken, dus 4x een halve. Ik heb persoonlijk echt genoeg aan een halve sandwich.

Club sandwich met kip en bacon

recept club sandwich met kipfilet, bacon, avocado, ei en pittige sriracha mayonaise

Van deze Club Sandwich ga je echt zo genieten 🙂 Het is misschien eventjes wat werk maar dan heb je ook wel wat. Mocht je niet op de kcal letten, dan is het ook lekker om een pittige sriracha mayonaise met krokant gebakken spek te maken.

recept club sandwich met kipfilet, bacon, avocado, ei en pittige sriracha mayonaise

Wij vinden het zelf altijd erg lekker om het brood te roosteren maar daardoor eet de club sandwich wel een stuk moeilijker. Je kan deze stap dus eventueel ook overslaan. Mocht je in het bezit zijn van een grill, dan kan je eventueel ook 1 kant van het brood grillen i.p.v beide kanten.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken