club sandwich met kipfilet, spek en sriracha mayo

club sandwich met kipfilet, spek en sriracha mayo

Deze club sandwich met kipfilet, krokantespek en sriracha mayonaise eten wij regelmatig tussen de middag. Ik moet me dan ook eigenlijk schamen dat ik dit “recept” nog nooit eerder heb uitgeschreven voor op Familie over de Kook. Nu komt dat misschien omdat het ook niet echt een recept is. Althans, dat vind ik. Omdat ik dit zo regelmatig maak, is het voor ons een “gewoon” broodje geworden. Toch krijg ik regelmatig vraag naar het recept als ik een foto post in onze Instagram Stories, dat ik het recept toch maar ben gaan uitwerken. Het is natuurlijk niet de meeste gezonde lunch, dus ik zou deze club sandwich niet iedere week eten. Ook erg lekker om met de lunch te eten is mijn Italiaanse kip op brood.

recept club sandwich met kipfilet en bacon

Recept Afdrukken
club sandwich met kipfilet en sriracha mayonaise
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Lunch
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 4-5 minuten
Porties
club sandwich
Ingrediënten
Sriracha mayonaise
Maaltijd Lunch
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 4-5 minuten
Porties
club sandwich
Ingrediënten
Sriracha mayonaise
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Kook de eieren voor 4-5 minuten en als ze iets afgekoeld zijn, snijd ze dan in plakjes. Bak de plakjes ontbijtspek krokant in een pan zonder olie te gebruiken. Maak eventueel de sriracha mayonaise als je die zelf wilt maken. Meng hiervoor alle ingrediënten zoals aangeven. Je kan eventueel ook kant en klare gebruiken. (vind ik persoonlijk iets minder lekker) Prak de avocado fijn met een scheutje citroensap, snuf peper, zout en chilivlokken.
  2. Rooster eventueel de boterhammen. Het lekkerste is om maar 1 kant van het brood te grillen op een grillpan. (dit eet ook makkelijker) Smeer 1 kant van het brood in met een dikke laag sriracha mayonaise. Leg daarop plakjes krokant gebakken ontbijtspek en daarop plakjes tomaat. Leg hierop 1 boterham waarvan nu de onderkant is ingesmeerd met een klein beetje siracha mayonaise (die kant ligt dan op de tomaat) Smeer de bovenkant van het brood in met een dikke laag avocado, daarop leg je een klein beetje sla en daarop plakjes kipfilet beleg. Bestrooi de kipfilet met een beetje peper en zout. Leg dan de plakjes ei erop. Smeer van de laatste boterham 1 kant in met sriracha mayonaise en leg de besmeerde kant op de eieren. Snijd de sandwich doormidden en steek in iedere helft een houten prikker zodat het bij elkaar blijft.
Deel dit Recept

Ik vond het nog best lastig om een “echt” recept uit te schrijven voor deze Club Sandwich vanwege de hoeveelheden. Eet je namelijk in totaal 6 boterhammen of eet je liever 3 boterhammen en dus een halve club sandwich. Het recept is goed om 2 maal een sandwich te maken, dus 4x een halve. Ik heb persoonlijk echt genoeg aan een halve sandwich.

sandwich met kip en bacon

recept club sandwich met kipfilet, bacon, avocado, ei en pittige sriracha mayonaise

Van deze Club Sandwich ga je echt zo genieten 🙂 Het is misschien eventjes wat werk maar dan heb je ook wel wat. Mocht je niet op de kcal letten, dan is het ook lekker om een pittige sriracha mayonaise met krokant gebakken spek te maken.

recept club sandwich met kipfilet, bacon, avocado, ei en pittige sriracha mayonaise

Wij vinden het zelf altijd erg lekker om het brood te roosteren maar daardoor eet de club sandwich wel een stuk moeilijker. Je kan deze stap dus eventueel ook overslaan. Mocht je in het bezit zijn van een grill, dan kan je eventueel ook 1 kant van het brood grillen i.p.v beide kanten.