Citroentaart

KokenKoken
Citroentaart
Deel met je vrienden:

Citroentaart

No ratings yet
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 1 taart

Ingrediรซnten

  • 3 eieren
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 0,5 tl baksoda
  • snufje zout
  • 250 gram suiker
  • 50 gram roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 citroenen
  • 300 gram bramen
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers schuimig met de 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en 50 gram roomboter. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met 0,5 tl baksoda en een snufje zout.
  • Voeg aan het eidooier mengsel de Griekse yoghurt, de rasp en de sap van 1 citroen toe. Roer dit goed door elkaar en voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Spatel voorzichtig de eiwitten door het taart/cakebeslag.
  • Vet een springvorm in met boter en leg op de onderkant een vel bakpapier. Knip het bakpapier rondom af. Giet het beslag in de vorm en bak de taart/cake in 45-55 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen alvorens je de taart/cake uit zijn vorm haalt.
  • Meng de mascarpone met 3 eetlepels citroensap en 4 eetlepels poedersuiker. Smeer de taart/cake in met de mascarpone en verdeel hier overheen de bramen. Bestrooi eventueel met wat extra poedersuiker