Deze Chinese kip met rijst is zowel zoet als pittig. Dit gerecht is echt een feestje om te eten en al je smaakpapillen worden geprikkeld.
Misschien is kaneel een beetje vreemd om te lezen maar dat geeft deze kip echt een uitgesproken smaak zonder overheersend te zijn.
Ik ben gek op paksoi dus serveerde ik deze Chinese kip met luchtige rijst en paksoi maar uiteraard kan je ook gewoon andere wokgroenten gebruiken. Dit makkelijke recept is ook weer super simpel en snel om klaar te maken. Met 30 minuten kan je namelijk aan tafel.
Dit is dus nog sneller dan afhaaleten, lekkerder en veel gezonder.
Recept Chinese kip met rijst en paksoi
Chinese kip
Ingrediënten
- 3 stuks kipfilet in stukjes gesneden
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ui gesnipperd
- 3 centimeter verse gember geschild en fijngehakt
- 1 rode peper fijngesneden
- 2 bosui in ringetjes gesneden
- 1/4 theelepel kaneel
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels sweet chilisaus
- 1 kip bouillonblokje
- 2 theelepels maïzena
- 1 paksoi schoongemaakt en grof gesneden
- 1 bakje (250gr) champignons grof gesneden
- sesamzaadjes
- olie
- roomboter
- snuf gemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Meng in een schaaltje de sweet chilisaus, sojasaus, bruine basterdsuiker en kaneel…dit is je marinade.
- Kook alvast de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking of via mijn recept van de luchtige rijst.
- Bestrooi de kip met een snuf peper en zout. Verhit een klontje roomboter en/of een scheutje olie in een stoof of hapjespan en bak de kip in porties rondom goudbruin. Haal alle kip eruit en fruit in het braadvet de uien met de knoflook, gember en rode peper.
- Voeg de kip weer toe samen met de marinade. Verkruimel het bouillonblokje erbij, doe de champignons erbij en voeg 100 milliliter water toe. Leg de deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen.
- Meng 2 tl maïzena met een klein scheutje koud water en voeg dit toe aan de saus. Roer even goed door. Leg dan de stukjes paksoi erbij en laat dit nog even 5 minuten pruttelen.
- Serveer met de rijst en strooi de fijngehakte bosui en sesamzaadjes eroverheen. Eet smakelijk!
Chinese kip: zoet en pittig!
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken