Cheeseburger met gekarameliseerde uien en een super lekkere saus

Cheeseburger met gekarameliseerde uien en een super lekkere saus

Deze cheeseburger met gekarameliseerde uien, gebakken ei en een super lekkere saus, is echt een topper van een burger. Alles wat lekker is zit namelijk op deze burger. Wat dacht je van krokant uitgebakken spek, een perfect gebakken eitje, cheddar en de topper is toch wel de gekarameliseerde ui die op deze burger zit. Ook de saus is zooooo lekker….die wil je het liefst overal op gaan smeren. Wij grillen de burger uiteraard op de bbq maar mocht je geen bbq hebben, dan kan je hem ook op een grillpan grillen. 

recept cheeseburger

Recept Afdrukken
cheeseburger met gekarameliseerde uien
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten
Keuken Amerikaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
gekarameliseerde uien
kruidige hamburgersaus
Maaltijd avondeten
Keuken Amerikaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
gekarameliseerde uien
kruidige hamburgersaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Meng het gehakt met een halve eetlepel sambal badjak, 1 eidooier, 2 theelepels paprikapoeder (heet), 2 tl kerriepoeder, snuf zout, snuf peper, klein handje vers gehakte peterselie en 1 eetlepel paneermeel. Vorm er 4 burgers van en laat deze even opstijven in de koelkast.
  2. Meng alle ingrediënten voor de saus. Dek dit af met folie en zet in de koelkast tot gebruik.
  3. Ga verder met het maken van de gekarameliseerde uien. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de uien met een snuf peper en zout. Voeg 1 el sambal badjak en 1 flinke eetlepel honing toe en bak dit even kort mee. Zet het vuur laag en laat de ui karameliseren, dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Vergeet niet regelmatig op te roeren.
  4. Grill de burgers op de bbq of grillpan en leg de cheddar erop. Beleg de broodjes met alles wat jij verder maar lekker vindt.
Deel dit Recept

 

Cheeseburger met gekarameliseerde ui

Er zit echter ook een groot nadeel aan deze burger! Je kan hem absoluut niet fatsoenlijk eten! Als je deze cheeseburger eet zit je nog net niet van top tot teen onder. Nu draagt Jan Willem een behoorlijke baard en deze zit altijd onder de saus en eigeel….bleghhhhh…..dat is echt niet om aan te zien. Dus heb je een partner met een baard, zorg dan dat je hem tijdens het eten niet aankijkt.

Hier loopt het water toch van in je mond! Ik ben alleen vergeten in het recept de spek te noemen. Uitgebakken spek mag natuurlijk echt niet ontbreken op deze burger. Ik gebruik altijd plakjes ontbijtspek die ik eventjes bak in een droge koekenpan.

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker