Cheeseburger met gekarameliseerde uien en een super lekkere saus

Cheeseburger met gekarameliseerde uien en een super lekkere saus

Deze cheeseburger met gekarameliseerde uien, gebakken ei en een super lekkere saus, is echt een topper van een burger. Alles wat lekker is zit namelijk op deze burger. Wat dacht je van krokant uitgebakken spek, een perfect gebakken eitje, cheddar en de topper is toch wel de gekarameliseerde ui die op deze burger zit. Ook de saus is zooooo lekker….die wil je het liefst overal op gaan smeren. Wij grillen de burger uiteraard op de bbq maar mocht je geen bbq hebben, dan kan je hem ook op een grillpan grillen. 

recept cheeseburger

cheeseburger met gekarameliseerde uien

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram half om half gehakt
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 eidooier
  • 2 theelepels paprikapoeder (heet)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • handje verse petereselie fijngehakt
  • snufje zwarte peper en zeezout
  • 50 gram geraspte cheddaar of 4 cheddar plakjes
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 gebakken eieren
  • 1 eetlepel paneermeel

gekarameliseerde uien

  • 3 grote uien in halve ringen gesneden
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • snuf zwarte peper en zeezout
  • 1 flinke eetlepel honing

kruidige hamburgersaus

  • 6 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde provencaalse kruiden
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 theelepel mosterd

Instructies

  • Meng het gehakt met een halve eetlepel sambal badjak, 1 eidooier, 2 theelepels paprikapoeder (heet), 2 tl kerriepoeder, snuf zout, snuf peper, klein handje vers gehakte peterselie en 1 eetlepel paneermeel. Vorm er 4 burgers van en laat deze even opstijven in de koelkast.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus. Dek dit af met folie en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Ga verder met het maken van de gekarameliseerde uien. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de uien met een snuf peper en zout. Voeg 1 el sambal badjak en 1 flinke eetlepel honing toe en bak dit even kort mee. Zet het vuur laag en laat de ui karameliseren, dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Vergeet niet regelmatig op te roeren.
  • Grill de burgers op de bbq of grillpan en leg de cheddar erop. Beleg de broodjes met alles wat jij verder maar lekker vindt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Cheeseburger met gekarameliseerde ui

Er zit echter ook een groot nadeel aan deze burger! Je kan hem absoluut niet fatsoenlijk eten! Als je deze cheeseburger eet zit je nog net niet van top tot teen onder. Nu draagt Jan Willem een behoorlijke baard en deze zit altijd onder de saus en eigeel….bleghhhhh…..dat is echt niet om aan te zien. Dus heb je een partner met een baard, zorg dan dat je hem tijdens het eten niet aankijkt.

Hier loopt het water toch van in je mond! Ik ben alleen vergeten in het recept de spek te noemen. Uitgebakken spek mag natuurlijk echt niet ontbreken op deze burger. Ik gebruik altijd plakjes ontbijtspek die ik eventjes bak in een droge koekenpan.

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pasta-ovenschotel-spinazie-en-kip/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kip-cognac-roomsaus/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/vegetarische-indiase-stoofschotel-aardappelen-en-sperziebonen/” target=”_blank”]