Cheeseburger met gebakken ei. Deze cheeseburger is echt zooooobevat zo ongelofelijk lekker. Hier wil je echt je tanden in zetten.
Hij moet namelijk deze cheeseburger niet tekort doen. Dit is namelijk echt een topper van een burger. Alles wat lekker is zit namelijk op deze burger.
Wat dacht je van krokant uitgebakken spek, een perfect gebakken eitje, cheddar en de topper is toch wel de gekarameliseerde ui die op deze burger zit. Ook de saus is zooooo lekker….die wil je het liefst overal op gaan smeren.
Wij grillen de burger uiteraard op de bbq maar mocht je geen bbq hebben, dan kan je hem uiteraard ook op een grillpan grillen.
De burger onder de burgers is absoluut deze cheeseburger
Er zit echter ook een groot nadeel aan deze burger….je kan hem absoluut niet fatsoenlijk eten! Als je deze cheeseburger eet zit je nog net niet van top tot teen onder.
Nu draagt Jan Willem momenteel een behoorlijke baard en deze zit altijd onder de saus en eigeel….bleghhhhh…..dat is echt niet om aan te zien.
Dus heb je een partner met een baard, zorg dan dat je hem tijdens het eten niet aankijkt…
Recept cheeseburger met gebakken ei
Ingrediënten
BURGERS
- 500 gram half om half gehakt of rundergehakt mag ook!
- 1/2 eetlepel sambal badjak
- 1 eidooier
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 tl kerrie masala
- flinke hand vers gehakte peterselie
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 4 plakjes cheddar
GEKARAMELISEERDE UIEN
- 3 grote uien
- 1 eetlepel sambal badjak
- flinke snuf versgemalen zeezout en zwarte peper
- 1 eetlepel honing flinke eetlepel
CHEESEBURGER SAUS:
- 6 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gedroogde provencaalse kruiden
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel mosterd
OVERIGE INGREDIËNTEN
- 4 stuks hamburgerbroodjes
- sla naar keuze
- 8 plakjes uitgebakken spek
- 4 stuks gebakken eieren
- 2 stuks tomaten in plakjes gesneden
Instructies
- Meng het gehakt met alle ingrediënten voor de burgers (behalve de plakjes cheddar) Vorm er 4 platte burgers van en laat even opstijven in de koelkast. Haal ongeveer een uur voordat je gaat bbq'en de burgers uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
- Voeg alle ingrediënten voor de saus bij elkaar en roer dit goed door. Dek af met folie en zet in de koelkast tot gebruik.
Ga verder met het maken van de uien:
- Verwarm een flinke scheut olie en eventueel klontje roomboter in een koekenpan. Voeg de uien toe met zwarte peper en zout. Bak 2 minuten op hoog vuur. Voeg dan de sambal toe en bak weer 2 minuten mee. Voeg dan de honing toe en bak even kort mee. Zet nu het vuur laag en laat de uien onder af en toe roeren karameliseren. Neemt ongeveer 10-15 minuten tijd in beslag
Maak de burgers:
- Bak de eieren en spek krokant. (ik doe dit in aparte pannen)
- Grill de burgers op de BBQ en leg vlak voor de burger af is de plakjes cheddar erop.
- Smeer het hamburgerbroodje in met de saus, leg wat sla op het broodje, dan de cheeseburger, plakjes tomaat, gekarameliseerde uien, krokant gebakken spek en het gebakken eitje.
- Serveer de burgers met (zelfgemaakte) frietjes. Eet smakelijk!
Cheeseburger met gebakken ei
Andere lekkere burgers zijn: Griekse burger met feta en groene salsa, krokante Italiaanse kipburger of maak eens vegetarische aubergine burger.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken