Deze bruschetta met avocado en makreel is een heerlijke snack die wij heel graag in het weekend eten. Het is ook weer eens anders dan een bakje chips of een toastje brie. Al blijft dat natuurlijk wel ontzettend lekker. Ik heb gekozen om de bruschetta in te smeren met een laagje crème fraîche, daarop een frisse avocado- komkommer salsa en daarop een klein beetje gerookte makreel. Deze combinatie is echt een klein feestje in je mond. De meest bekende bruschetta is natuurlijk die met tomaat en vaak basilicum. Super lekker maar het is natuurlijk ook heel erg leuk om te variëren met diverse toppings.
TIP: ik maak deze bruschetta vaak met wit stokbrood. Wil je het iets gezonder maken, dan kun je uiteraard ook een volkoren stokbrood gebruiken. Ook erg lekker is zo’n heel donkerbruin stokbrood met allemaal zaden.
recept bruschetta met avocado en makreel
bruschetta met avocado en makreel
Equipment
- grillpan
Ingrediënten
- 125 gram gerookte makreel in stukjes geplukt en graatjes eruit gehaald
- 1/4 komkommer in kleine blokjes gesneden (zonder vruchtvlees)
- 1 avocado in blokjes gesneden
- 1/2 citroen sap nodig
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- snuf pul biber (chilivlokken) optioneel
- extra vierge olijfolie
- 125 gram crème fraîche
- vers stokbrood in schuine plakjes gesneden
Instructies
- Meng de crème fraîche met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout.
- Meng de blokjes avocado met de komkommer blokjes en het sap van een 1/2 citroen met een klein snufje peper en zout.
- Besprenkel de sneetjes stokbrood met olijfolie en rooster/grill beide kanten goudbruin. Smeer de stokbrood vervolgens in met een laagje crème fraîche. Leg daarop het mengsel van avocado en komkommer en daarop de stukjes gerookte makreel. Bestrooi eventueel met een beetje chilivlokken en/of fijngehakte peterselie.
bruschetta: een heerlijke snack
Om blokjes avocado te snijden snijd ik altijd met een mes alvast inkepingen in de avocado als hij nog in zijn schil zit. Daarna kan je met een lepel de blokjes er zo uit halen. Beaudine haar glimlach zegt denk ik wel genoeg. Ik denk dat we haar wel wakker mogen mogen voor deze bruschetta’s. Omdat wij natuurlijk van een beetje pit houden bestrooi ik de bruschetta’s altijd nog met een snufje pul biber (chilivlokken). Ben jij geen liefhebber van pittig eten? Laat de pul biber dan gewoon helemaal weg uit het recept.
verschil bruschetta en crostini
Ik heb enorm zitten twijfelen hoe ik dit recept moest gaan noemen. Een crostini of een bruschetta. Voor Italiaanse begrippen zal beide benamingen voor mijn recept fout zijn, dus mijn excuses alvast 🙂 Wat ik begrepen heb is dat een crostini wel van stokbrood gemaakt wordt maar eerst wordt geroosterd en daarna wordt ingesmeerd met olie. Een bruschetta wordt daarentegen eerst ingesmeerd met olie en daarna pas geroosterd. Omdat ik eerst het stokbrood insmeer met olie en daarna rooster heb ik toch gekozen om mijn recept “bruschetta” te noemen.
Andere lekkere recepten met avocado zijn: avocado dip met feta en limoen, bruschetta met avocadomousse en rivierkreeftjes of de pizza met hete kip en avocado
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.