broodje warme beenham met honing mosterdsaus

broodje warme beenham met honing mosterdsaus

Voor een broodje warme beenham met honing mosterdsaus mag je mij echt wakker maken. Vorige week had ik zelf een honing mosterdsaus gemaakt voor over een salade met gegrilde kip. Ik had nog saus over en daar moest natuurlijk de volgende dag een broodje warme beenham mee gemaakt worden. Omdat ik niet genoeg mosterdsaus had voor ons alle vier, had ik ook een paar broodjes met pittige pindasaus gemaakt. Grappig was dat we in een perspakket ook kant en klare honing mosterdsaus hadden opgestuurd gekregen maar iewwwww wat is dat opeens vies als je eerst je zelfgemaakte saus gegeten hebt. De honing mosterdsaus maken is echt appeltje eitje, dus deze zou ik zeker wel zelf maken en niet kant en klaar gebruiken.

recept broodje warme beenham met honing mosterdsaus

broodje warme beenham met honing mosterdsaus

broodje warme beenham met honing mosterdsaus

4.50 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 broodjes

IngrediΓ«nten

  • 4 pistoletjes
  • 200 gram plakjes beenham grof gesneden
  • 1 bakje (250gr) champignons grof gesneden
  • 1 grote ui grof gesneden
  • 1 theelepel sambal badjak
  • roomboter en olie
  • sla
  • honing mosterdsaus hoeveelheid naar keuze
  • snuf gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Verwarm in een pan een scheutje olie en een klontje roomboter. Bak de uien met de champignons, 1 tl sambal badjak en een snuf zwarte peper en zout. Als de champignons en uien goudbruin zijn, voeg dan de beenham toe en bak dit kort mee. (ook lekker om op de bbq te bereiden…je krijgt dan een heerlijke rooksmaak)
  • Beleg het pistoletje met sla, beenham en de honing mosterdsaus. Die hoeveelheid is uiteraard naar eigen smaak.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Recept honing mosterdsaus

broodje warme beenham met honing mosterdsaus

honing mosterdsaus

4.34 van 36 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 2 minuten
Porties: 1 klein schaaltje

IngrediΓ«nten

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 flinke theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • snufje paprikapoeder
  • snufje knoflookpoeder
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing

Instructies

  • Alle ingrediΓ«nten mengen en even op smaak laten komen in de koelkast. Wil je een honing mosterddressing, vervang dan de mayonaise voor olijfolie.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

broodje warme beenham

recept broodje warme beenham met honing mosterdsaus
Broodje warme beenham met ui en champignons en een honing mosterdsaus. Heel veel lekkerder gaat het niet worden! Beaudine heeft ook ontzettend zitten smullen en Amaranthe ook maar dan uiteraard zonder saus. Hahaha stel je voor πŸ˜‰
recept broodje warme beenham met pindasaus
Ook erg lekker is om een pittige pindasaus over de beenham te gebruiken. Je hebt dan echt weer een totaal andere smaak. Voor een beetje crunch kan je er nog een wat gebakken uitjes overheen strooien.

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/spaans-gevuld-stokbrood-met-chorizo-van-de-bbq/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/zelf-filet-americain-maken-verslavend-lekker/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pittige-tonijnsalade-met-sriracha-en-rode-peper/” target=”_blank”]