Bounty dadelballetjes (vegan)

Bounty dadelballetjes (vegan)

Bounty dadelballetjes (vegan). Een heerlijk tussendoortje waar je maar moeilijk af kan blijven. De balletjes zijn heel simpel zelf te maken.

bounty dadelballetjes

Gezonder alternatief voor Bounty

Een van mijn persoonlijke favoriete chocolade repen zijn Bounty’s en in de zomer Bounty ijs. Tegenwoordig koop ik nooit meer kant en klare bounty’s maar maak ik ze gewoon zelf.

Ik meng hiervoor in een keukenmachine geraspte kokos met kokosmelk en medjoul dadels. Hiervan rol ik bolletjes, deze laat ik even opstijven in de koelkast en vervolgens rol ik ze door gesmolten chocolade.

Dadels maar welke?

In ieder recept met dadels vermeld ik het maar het lekkerste resultaat krijg je wanneer je dadelballetjes met Medjoel dadels maakt. Deze dadels zijn zo heerlijk zoet van smaak en ook ontzettend smeuïg. Zelfs uit het vuistje eten zijn deze dadels heerlijk.

Helaas zit er ook een nadeel aan deze dadels….dat is namelijk de prijs. Medjoul dadels zijn namelijk best prijzig. Je kunt deze bounty balletjes gelukkig ook maken met gewone dadels. Laat deze dan eerst eventueel 10 minuten weken in heet water, knijp ze daarna uit en droog even kort met een beetje keukenpapier.

Recept Bounty dadelballetjes (vegan)

bounty dadelballetjes

Bounty dadelballetjes (vegan)

Snoepen zonder schuldgevoel kan meer dan prima met deze heerlijke bounty dadelballetjes.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Tussendoortje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: bounty, dadel balletjes, dadelballetjes, dadels, geraspte kokos, kokosmelk, medjoul dadels, pure chocolade, vegan
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 18 stuks

Equipment

  • 1 keukenmachine

Ingrediënten

  • 250 gram medjoel dadels ontpit
  • 150 gram geraspte kokos
  • 100 gram pure chocolade
  • 50 milliliter kokosmelk

Instructies

  • Meng alle ingrediënten (behalve de pure chocolade) in een keukenmachine tot een smeuïge "deegbal"
    TIP: afhankelijk van hoe smeuïg je dadels zijn, kan het zijn dat je ietsjes meer kokosmelk moet toevoegen.
  • Haal het mengsel uit de keukenmachine en rol er ongeveer 18 balletjes van. Leg de balletjes op een snijplank of groot bord en laat 30 min opstijven in de koelkast.
  • Leg op een nieuwe snijplank of bord een vel bakpapier.
  • Smelt vervolgens de chocolade au bain marie of in de magnetron. Rol de bounty balletjes door de gesmolten chocolade. (ik gebruik gewoon mijn vingers…lekker kliederen en daarna je vingers aflikken 😉 )
  • Leg de bounty dadelballetjes op het bakpapier, bestrooi eventueel met extra geraspte kokos en zet de balletjes voor minimaal 15 minuten in de koelkast voordat je kunt gaan aanvallen. Eet smakelijk!
  • TIP: bewaar de dadelballetjes in de koelkast, ze zijn 5-7 dagen houdbaar.
  • TIP: wil je niet zo lang hoeven wachten? De dadelballetjes zijn ook lekker zonder de gesmolten chocolade. Rol ze eventueel dan door geraspte kokos of cacaopoeder.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Bounty dadelballetjes (vegan)

bounty dadelballetjes