Bloemkoolsoep met pastinaak en venkel

Bloemkoolsoep met pastinaak en venkel

Bloemkoolsoep met pastinaak en venkel. De heerlijke romige soep met bloemkool is super gezond en maak je binnen een half uurtje al klaar.

romige bloemkoolsoep met pastinaak en venkel

Bloemkoolsoep

Naast dat ik dol ben op soep ben ik ook echt dol op bloemkool. Qua eten dan, de geur tijdens het bereiden vind ik echt helemaal niet lekker. (dan druk ik mij nog netjes uit 😜) Bloemkool is een veelzijdige groente boordevol voedingsstoffen, zoals vitamine C, vezels en antioxidanten. Het voordeel van bloemkool is ook dat het een milde, romige smaak heeft waardoor het gemakkelijk te combineren is met andere ingrediënten.

Ben jij ook zo dol op bloemkool, pastinaak of venkel? probeer dan ook een keertje de volgende recepten uit: bloemkoolstamppot met sticky rookworst, pittige venkelsalade met vissticks of maak eens de romige pastinaak soep met courgette klaar.

Recept bloemkoolsoep met pastinaak en venkel

bloemkoolsoep met pastinaak en venkel

Bloemkoolsoep met pastinaak en venkel

Deze romige bloemkoolsoep met pastinaak en venkel is ontzettend lekker, gezond en heel snel en simpel te bereiden.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: bloemkool, bloemkoolsoep, pastinaak, soep, venkel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in roosjes gesneden
  • 400 gram pastinaak geschild en in blokjes gesneden
  • 1 venkel kontje eraf gesneden, kern en loof verwijderen en in reepjes snijden
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout optioneel
  • snufje chilivlokken
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 flinke theelepels Vadouvan
  • 850 milliliter water
  • 250 mililiter kookroom ik gebruik plantaardige kookroom
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een stoof of soeppan op middelhoog vuur. Fruit de uien aan samen met een snufje chilivlokken, zwarte peper en Vadouvan.
  • Voeg de bloemkoolroosjes, venkel en pastinaak toe en bak dit voor ongeveer 2-3 minuten mee.
  • Verkruimel de bouillonblokjes erbij en voeg het water toe. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat de bloemkoolsoep afgedekt 15-20 minuten zachtjes koken. Tot de bloemkool gaar is.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep eventueel verder op smaak met een snuf peper en/of zout. Voeg de kookroom toe en meng dit door de soep. Verdeel de soep over 4 kommen en eet smakelijk😋 Bestrooi de soep eventueel met een snufje chilivlokken.
  • TIP: voeg niet alle kookroom toe maar bewaar een beetje ter garnering.
    TIP: bewaar een beetje van het groene loof van de venkel, hak dit fijn en garneer hier de soep mee.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Pastinaak en venkel

Zoals je in bovenstaand recept hebt kunnen lezen gebruik ik naast bloemkool ook nog pastinaak en venkel. De pastinaak en venkel geven de soep een heerlijke smaak en het maakt de soep ook erg lekker qua structuur. Daarbij eet je op een simpele manier ontzettend gezond. Dat vind ik sowieso het voordeel van soep, je kunt er altijd heel veel groenten in kwijt. Ook ideaal voor kinderen die groenten moeilijk eten. Vaak in een saus of soep lusten ze het wel.

Romige bloemkoolsoep met pastinaak en venkel

bloemkoolsoep