Bloemkoolsoep met pastinaak en venkel. De heerlijke romige soep met bloemkool is super gezond en maak je binnen een half uurtje al klaar.
Als je ons langer volgt dan weet je dat wij dol zijn op soep. Eigenlijk staat er wekelijks minimaal wel 1 keer per week soep op het menu. Zowel voor de lunch, als voor het avondeten of gewoon als 4uurtje.
Bloemkoolsoep
Naast dat ik dol ben op soep ben ik ook echt dol op bloemkool. Qua eten dan, de geur tijdens het bereiden vind ik echt helemaal niet lekker. (dan druk ik mij nog netjes uit 😜) Bloemkool is een veelzijdige groente boordevol voedingsstoffen, zoals vitamine C, vezels en antioxidanten. Het voordeel van bloemkool is ook dat het een milde, romige smaak heeft waardoor het gemakkelijk te combineren is met andere ingrediënten.
Ben jij ook zo dol op bloemkool, pastinaak of venkel? probeer dan ook een keertje de volgende recepten uit: bloemkoolstamppot met sticky rookworst, pittige venkelsalade met vissticks of maak eens de romige pastinaak soep met courgette klaar.
Recept bloemkoolsoep met pastinaak en venkel
Bloemkoolsoep met pastinaak en venkel
Ingrediënten
- 1 bloemkool in roosjes gesneden
- 400 gram pastinaak geschild en in blokjes gesneden
- 1 venkel kontje eraf gesneden, kern en loof verwijderen en in reepjes snijden
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout optioneel
- snufje chilivlokken
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 flinke theelepels Vadouvan
- 850 milliliter water
- 250 mililiter kookroom ik gebruik plantaardige kookroom
- zonnebloemolie
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een stoof of soeppan op middelhoog vuur. Fruit de uien aan samen met een snufje chilivlokken, zwarte peper en Vadouvan.
- Voeg de bloemkoolroosjes, venkel en pastinaak toe en bak dit voor ongeveer 2-3 minuten mee.
- Verkruimel de bouillonblokjes erbij en voeg het water toe. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat de bloemkoolsoep afgedekt 15-20 minuten zachtjes koken. Tot de bloemkool gaar is.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep eventueel verder op smaak met een snuf peper en/of zout. Voeg de kookroom toe en meng dit door de soep. Verdeel de soep over 4 kommen en eet smakelijk😋 Bestrooi de soep eventueel met een snufje chilivlokken.
- TIP: voeg niet alle kookroom toe maar bewaar een beetje ter garnering. TIP: bewaar een beetje van het groene loof van de venkel, hak dit fijn en garneer hier de soep mee.
In een soep komt bloemkool perfect tot zijn recht omdat het een zachte textuur krijgt na het koken, waardoor de soep lekker romig wordt. Daarnaast neemt bloemkool de smaken van kruiden en bouillon goed op, waardoor de soep een rijke smaak krijgt.
Pastinaak en venkel
Zoals je in bovenstaand recept hebt kunnen lezen gebruik ik naast bloemkool ook nog pastinaak en venkel. De pastinaak en venkel geven de soep een heerlijke smaak en het maakt de soep ook erg lekker qua structuur. Daarbij eet je op een simpele manier ontzettend gezond. Dat vind ik sowieso het voordeel van soep, je kunt er altijd heel veel groenten in kwijt. Ook ideaal voor kinderen die groenten moeilijk eten. Vaak in een saus of soep lusten ze het wel.
Romige bloemkoolsoep met pastinaak en venkel
Hopelijk ga jij net zo smullen van deze romige bloemkoolsoep met pastinaak en venkel als wij thuis doen. Ik houd zelf altijd een bakje apart voor Beaudine. Die vries ik dan in zodat ze de soep op stage kan opwarmen. Ideaal voor in het najaar/winter.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.