bladerdeeg kaasstengels met oude kaas en feta

bladerdeeg kaasstengels met oude kaas en feta
Direct naar recept
Borrelhapje, Lunch
Nederlands
Deze tijd ben jij bezig: 10 minuten
Totale bak/stoof tijd: 30 minuten

Bladerdeeg kaasstengels met oude kaas en feta maken we hier thuis bijna elke week. Ze zijn knapperig, kazig en zó makkelijk dat je ze binnen 25 minuten op tafel hebt staan. Ideaal als borrelhapje, bij een kom soep of gewoon als je trek hebt in een hartig tussendoortje. Wees gewaarschuwd: eenmaal gemaakt en je bent verkocht. 😋

Wat ze extra lekker maakt? De combinatie van pittige oude kaas in combinatie met de romige en zoutige feta. Geloof me, als je deze eenmaal gemaakt hebt – wil je nooit meer die uit de supermarkt.

👉 Dit lees je vandaag bij ons:

  • Hoe maak je zelf deze kaasstengels met bladerdeeg
  • Veelgestelde vragen over bladerdeeg kaasstengels
  • Onze tips voor toppings en variaties
  • Meer lekkere bladerdeeg hapjes om te proberen
bladerdeeg kaasstengels met oude kaas en feta recept

Hoe maak je bladerdeeg kaasstengels met oude kaas en feta?

Deze kaasstengels zijn perfect als je weinig tijd hebt maar toch iets lekkers wilt serveren. Je gebruikt gewoon een rol vers bladerdeeg, strooit er een flinke lading oude kaas en verkruimelde feta overheen en dan hup – de oven in. Binnen een kwartier ruikt je keuken al heerlijk. Laat ze daarna even afkoelen op een rooster, dan blijven ze lekker krokant. Serveer warm of op kamertemperatuur, allebei is erg lekker.

Ben je gek op kaasstengels? Dan wil je misschien ook eens ons basisrecept voor kaasstengels maken proberen. Of ga voor wat extra pit met deze kaasstengels met tonijn en crispy chili olie. Allebei super simpel maar nét even anders.

bladerdeeg kaasstengels met feta en oude kaas

Bladerdeeg kaasstengels met oude kaas en feta

Deze heerlijke kaasstengels maak je heel simpel met een rol bladerdeeg, oude kaas, feta en Nigella zaad. Heerlijk als snack of bij een kom soep.
Vind jij dit recept lekker?
Deel via WhatsApp
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
8 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gram oude kaas geraspt
  • 100 gram feta verkruimeld
  • nigellazaad
  • beetje melk of geklutst ei

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier. 
  • Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Leg het bladerdeeg met de korte kant recht voor je. Verdeel over de helft van het bladerdeeg de oude kaas en feta.
  • Vouw het deeg via de korte kant over elkaar heen. Druk vervolgens het deeg goed maar voorzichtig aan. Snijd het deeg vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm breed. (ik haalde er 8 reepjes uit) Druk de stukjes een klein beetje aan.
  • Draai de strookjes bij de uiteindes in tegengestelde richting van elkaar. (dan krijg je namelijk een mooie twistervorm)
  • Leg de stengels/twisters op de met bakpapier beklede bakplaat
  • Smeer alle twisters in met een beetje melk of geklutste ei en bestrooi met Nigellazaad.
  • Bak de kaasstengels in 15-20 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en eet smakelijk!
  • Tip van Marie Louise: wil je grote kaasstengels maken? Gebruik dan twee rollen bladerdeeg en een dubbele hoeveelheid kaas. Beleg 1 rol met de oude kaas en feta, leg de andere rol eroverheen, druk aan en snijd dan in repen.

Video

Notities

👉 Wil je als eerste onze nieuwste recepten en weekmenu ontvangen? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal en krijg alle inspiratie op je telefoon!
Gang: Borrelhapje, Lunch
Keuken: Nederlands
bladerdeeg, bladerdeeghapjes, feta, kaasstengel, kaasstengels, oude kaas
bladerdeeg kaasstengels met oude kaas en feta
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Veelgestelde vragen over bladerdeeg kaasstengels

Hoe maak je bladerdeeg kaasstengels krokant?

Gebruik gekoeld bladerdeeg en bak op 200 graden. Laat de kaasstengels uit de oven iets afkoelen op een rooster zodat ze knapperig blijven.

Welke kaas gebruik je voor de lekkerste smaak?

Voor dit recept gebruik ik oude kaas en feta. Je wilt natuurlijk een échte kaassmaak. Extra belegen of belegen kaas kan ook. Ik zou alleen geen jonge kaas gebruiken, daar zit net te weinig smaak aan.

Kun je ze van tevoren maken?

Zeker! Je kunt ze prima van te voren maken en voor serveren eventueel kort opwarmen in de oven. Zet dan de oven op 160 graden en bak voor 3-5 minuten.

Toppingtips voor de bladerdeeg kaasstengels met oude kaas en feta

Ik bestrooi de stengels graag met Nigellazaad, ook wel zwarte komijn genoemd. Het geeft een subtiel peperige smaak en het ziet er mooi uit. Geen Nigellazaad in huis? Gebruik dan sesamzaad, maanzaad of grof zeezout.

Voor extra romigheid kun je ook eerst een dun laag Boursin of smeerkaas op het bladerdeeg smeren vóór je de kaas erover strooit. Zo worden ze nog smeuïger.

Meer lekkere bladerdeeghapjes

Ben je net als wij gek op hartige bladerdeeghapjes? Probeer dan ook eens onze bladerdeeghapjes met pesto en ham of maak één van onze favorieten: bladerdeeghapjes met salami en Boursin of de bekende pizza rolletjes met bladerdeeg. Zo zet je in een handomdraai altijd iets lekkers op tafel.

bladerdeeg kaasstengels met oude kaas en feta - met nigellazaad op marmeren plankje

Bij ons thuis zijn deze kaasstengels altijd zo op! Hopelijk zijn ze bij jou thuis ook zo op. Heb je ze gemaakt? Laat het ons weten via onze social media kanalen. Eet smakelijk. 😋