Bladerdeeg kaasstengels met oude kaas en feta. Deze kaasstengels zijn mega lekker én simpel om te maken. Serveer als snack of bij een kom soep.
Een kind kan de was doen zo simpel zijn deze overheerlijke kaasstengels om te maken. Wij eten ze inmiddels bijna wekelijks wel een keertje.
Eet jij ook graag bladerdeeghapjes met kaas? Probeer dan ook eens de volgende recepten: bladerdeeghapjes met pesto en ham, bladerdeeghapjes met salami en Boursin of maak eens pizza rolletjes.
Oude kaas en feta
Iedereen kent natuurlijk wel die ontzettend lekkere kaasstengels uit de supermarkt. Die zijn echt mijn quilty pleasure. Regelmatig belanden ze dan ook spontaan in mijn winkelmandje.
Nu vind ik het echter ook leuk om zelf kaasstengels te maken. Dit keer heb ik ervoor gekozen om een variant te maken met oude kaas en feta. Aan smaak geen gebrek dus!
Je kunt uiteraard ook zelf gaan experimenteren met verschillende soorten kazen. Zo is extra belegen met oude kaas ook erg lekker. Je kunt ook de helft van het bladerdeeg insmeren met smeerkaas en dan bestrooien met een geraspte kaas naar eigen wens.
Recept bladerdeeg kaasstengels met oude kaas en feta
Bladerdeeg kaasstengels met oude kaas en feta
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 100 gram oude kaas geraspt
- 100 gram feta verkruimeld
- nigellazaad
- beetje melk of geklutst ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Leg het bladerdeeg met de korte kant recht voor je. Verdeel over de helft van het bladerdeeg de oude kaas en feta.
- Vouw het deeg via de korte kant over elkaar heen. Druk vervolgens het deeg goed maar voorzichtig aan. Snijd het deeg vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm breed. (ik haalde er 8 reepjes uit) Druk de stukjes een klein beetje aan.
- Draai de strookjes bij de uiteindes in tegengestelde richting van elkaar. (dan krijg je namelijk een mooie twistervorm)
- Leg de stengels/twisters op de met bakpapier beklede bakplaat
- Smeer alle twisters in met een beetje melk of geklutste ei en bestrooi met Nigellazaad.
- Bak de kaasstengels in 15-20 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en eet smakelijk!
Nigella zaad
Ik bestrooi de kaasstengels graag met Nigellazaad. Nigella wordt ook wel zwarte komijn genoemd en heeft een uitgesproken zoet-peperachtige smaak. Nigella zit ook vaak op Turks brood en geeft aan dat brood die heerlijke smaak.
Wij zijn echt verzot op Nigellazaad maar je kunt de kaasstengels ook bestrooien met zwarte sesamzaadjes, gewone sesamzaadjes of maanzaad.
Bladerdeeg kaasstengels met oude kaas en feta
Ik zeg smullen maar!
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken