Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Leg het bladerdeeg met de korte kant recht voor je. Verdeel over de helft van het bladerdeeg de oude kaas en feta.
Vouw het deeg via de korte kant over elkaar heen. Druk vervolgens het deeg goed maar voorzichtig aan. Snijd het deeg vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm breed. (ik haalde er 8 reepjes uit) Druk de stukjes een klein beetje aan.
Draai de strookjes bij de uiteindes in tegengestelde richting van elkaar. (dan krijg je namelijk een mooie twistervorm)
Leg de stengels/twisters op de met bakpapier beklede bakplaat
Smeer alle twisters in met een beetje melk of geklutste ei en bestrooi met Nigellazaad.
Bak de kaasstengels in 15-20 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en eet smakelijk!
Tip van Marie Louise: wil je grote kaasstengels maken? Gebruik dan twee rollen bladerdeeg en een dubbele hoeveelheid kaas. Beleg 1 rol met de oude kaas en feta, leg de andere rol eroverheen, druk aan en snijd dan in repen.
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Lunch, Snack
Keuken: Nederlands
bladerdeeg, bladerdeeghapjes, feta, kaasstengel, kaasstengels, oude kaas