Trefwoord: bladerdeeg, bladerdeeghapjes, feta, kaasstengel, kaasstengels, oude kaas
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Servings: 8stuks
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Ingredients
1rolbladerdeeg
100gramoude kaasgeraspt
100gramfetaverkruimeld
nigellazaad
beetjemelkof geklutst ei
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Leg het bladerdeeg met de korte kant recht voor je. Verdeel over de helft van het bladerdeeg de oude kaas en feta.
Vouw het deeg via de korte kant over elkaar heen. Druk vervolgens het deeg goed maar voorzichtig aan. Snijd het deeg vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm breed. (ik haalde er 8 reepjes uit) Druk de stukjes een klein beetje aan.
Draai de strookjes bij de uiteindes in tegengestelde richting van elkaar. (dan krijg je namelijk een mooie twistervorm)
Leg de stengels/twisters op de met bakpapier beklede bakplaat
Smeer alle twisters in met een beetje melk of geklutste ei en bestrooi met Nigellazaad.
Bak de kaasstengels in 15-20 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en eet smakelijk!