Deze super lekkere kip gemarineerd in Licor 43 was echt een feestje om eten. Dus ben jij ook zo gek op Licor 43? Dan zijn deze kipspiezen met spek echt een dikke aanrader! Het beloofd volgende week super lekker weer te worden, dus tijd om jezelf en vrienden/familie eventjes flink te verwennen. Hoe langer de kip in de marinade kan liggen hoe lekkerder. Het beste is dus om de avond voor je wilt gaan bbq’en al de kip klaar te maken. Om de kip nog lekkerder te maken, maakte ik er ook een dipsaus met Licor 43 bij. Als je dan toch flink aan het zondigen bent, dan meteen maar goed ook! Mocht je dat allemaal misschien toch iets teveel vinden, dan kan je ook de pittige sriracha mayonaise met krokante spek maken 🙂
Recept kip gemarineerd in Licor 43
kip gemarineerd in Licor 43
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 750 gram Kippendijen grote stukken gesneden
- 200 gram plakjes gerookt ontbijtspek plakjes gehalveerd
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- flinke snuf zout
- flinke snuf gemalen zwarte peper
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 4 eetlepels sweet chilisaus
- 1 rode peper fijngesneden
- snuf chilipoeder optioneel
- 40 milliliter Licor 43
Instructies
- Meng alle ingrediënten met de kip en laat minimaal 4 uur intrekken. Zorg dat als je houten prikkers/stokjes gebruikt, je deze even in het water later weken. Anders blakeren ze helemaal zwart op de bbq. Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft dan rijg je de kipstukjes afwisselend met de spek op de prikker. (je zal mss niet alle spek nodig hebben)
- Verwarm de bbq tot een temperatuur van 170 graden. De kipspiezen bereid je indirect. Dus niet boven de kolen….anders worden ze zwart van buiten en rauw van binnen! De kip duurt ongeveer 20 minuten om gaar te worden van binnen. Mocht je een kerntemperatuurmeter hebben, dan kan je heel goed checken of de kip gaar is. Deze moet namelijk 70 graden van binnen zijn. Heb je die niet, dan is het een kwestie van eventjes een stukje afsnijden en kijken of het gaar is.
Recept dipsaus met Licor 43
Ingrediënten
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetelepels Griekse yoghurt
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- flinke snuf peper en zout
- 1/2 rode peper fijngesneden, zaadjes verwijderd
- 1 eetlepel sweet chilisaus
- 1 eetlepel Licor 43
- 1 theelepel citroensap
Instructies
- Alles mengen en klaar is kees! Super snel en simpel.
Kipspiezen met Licor 43
Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/spaans-gevuld-stokbrood-met-chorizo-van-de-bbq/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kruidige-surinaamse-stoofpot/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/tomatensoep-geroosterde-groenten/” target=”_blank”]