babi ketjap

babi ketjap

babi ketjap

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaas of hamlappen (in grote blokjes gesneden)
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2,5 eetlepel gembersiroop
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 eetlepels rijstazijn of sap van 1 citroen
  • 2 bosui fijngesneden
  • 125 gram spekblokjes
  • 120 milliliter ketjap manis
  • 2 theelepels sambal badjak optioneel
  • 40 gram sesamzaadjes
  • zonnebloemolie
  • 300 gram rijst
  • peper en zout
  • 1 el roomboter

Instructies

  • Verhit een scheut zonnebloemolie in een stoofpan of hapjespan met deksel. Bak de stukken varkenshaas (of hamlappen) rond goudbruin aan met een snufje peper en zout. Haal het vlees uit de pan.
  • Voeg opnieuw een scheutje olie toe en 1 el roomboter. Bak de uien, rode peper, spekblokjes en 2 el sambal badjak tot de spekjes redelijk krokant zijn geworden. Voeg de knoflook toe en leg het vlees terug in de pan. Voeg vervolgens 2,5 el gembersiroop, 125 ml ketjap manis en 2 el rijstazijn toe. Meng alles goed door elkaar en leg de deksel op de pan. Laat het vlees 45-60 minuten zachtjes stoven. Varkenshaas heeft minder lang nodig dan hamlappen.
  • Kook 20 minuten voor de tijd de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan. Serveer de babi ketjap met de rijst, bestrooi met de sesamzaadjes en de gehakte bosui.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer