appelflappen met salted caramel

appelflappen met salted caramel
Deel met je vrienden:

appelflappen met salted caramel

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje, Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 2 goudreinet appels geschild en in blokjes gesneden
  • salted caramel zelfgemaakt of kant en klaar
  • 2 flinke theelepels maïzena
  • 1 eetlepel suiker
  • scheutje citroensap
  • rietsuiker om te bestrooien
  • poedersuiker optioneel
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Als je zelf karamel wilt maken, maak deze dan uiteraard eerst. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de blokjes appel met 2 tl maïzena, scheutje citroensap en 1 el suiker.
  • Leg de plakjes bladerdeeg diagonaal voor je. Leg op de helft wat salted caramel over de lengte en leg hierop wat blokjes appel. Vouw het bladerdeeg als een driehoek dicht. Druk met een vork de randen dicht. Smeer de appelflappen in met eigeel en bestrooi met rietsuiker. Bak de appelflappen in 15-20 minuten goudbruin en gaar. (op een met bakpapier beklede bakplaat) Laat daarna even afkoelen voordat je je tanden erin zet....anders verbrand je echt je mond aan de karamel.