Zelf aardbeien-frambozen ijs zonder ijsmachine maken is helemaal niet moeilijk. Serveer in een krokant gesuikerd bladerdeegbakje en je hebt een ontzettend lekker en feestelijk dessert. Het enige wat je nodig hebt is een paar uurtjes geduld. Het ijs moet namelijk wel de tijd krijgen om op te kunnen stijven in de vriezer. Voor dit zelfgemaakte aardbeien-frambozen ijs maak ik gebruik van Van de Boom limonadesiroop in de smaak…….heel verrassend…..Aardbei-Framboos 🙂
De zelfgemaakte gesuikerde bladerdeegbakjes zijn ook mega simpel om te maken. Zo heb je een dessert wat er ontzettend feestelijk uitziet maar wat niet heel veel moeite kost om te maken.
recept aarbeien-frambozen ijs in bladerdeegbakjes
Aardbeien-Frambozen ijs in gesuikerde bladerdeegbakjes
Ingrediënten
- 300 milliliter slagroom
- 175 gram gecondenseerde melk
- 150 milliliter Aardbei-Framboos siroop van Van de Boom
- 1/2 limoen sap nodig
AARDBEIEN SAUS
- 150 gram aardbeien
- 1/2 limoen sap nodig
- klein scheutje aardbei-framboos siroop
GESUIKERDE BLADERDEEGBAKJES
- 4 plakjes bladerdeeg
- roomboter
- rietsuiker
- 1 ei geklutst
EXTRA
- aardbeien in stukjes gesneden
- frambozen
Instructies
- Klop in een grote mengkom de gecondenseerde melk, slagroom en siroop lobbig. Dit duurt een paar minuten. Doe het mengsel in een bak of ovenschaal en dek dit af. Zet het ijs minimaal 5 uur in de vriezer. Haal 5 minuten voordat je het ijs wilt gaan gebruiken uit de vriezer. Zo is het ijs makkelijker te scheppen.
- De gesuikerde bladerdeegbakjes maak je als volgt: verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm bakplaat ondersteboven in met een klein beetje roomboter. (4 stuks) Drapeer de plakjes bladerdeeg over de bolle kant van de vorm en druk dit een klein beetje naar elkaar zodat er een bakje ontstaat. (ja dus echt aan de onderkant van je bakvorm) Smeer het bladerdeeg in met het geklutste ei en bestrooi de bladerdeeg bakjes met rietsuiker. Bak de bakjes in 15-20 in de oven goudbruin en gaar. Laat de bakjes iets afkoelen voordat je ze van de vorm afhaalt (5 min)
- De simpele aardbeien "saus" maak je als volgt: prak 150 gram aardbeien met een klein beetje limonadesiroop en het sap van een 1/2 limoen. Voeg niet meteen al het sap van de halve limoen toe. Sommige zijn namelijk een stuk zuurder dan andere. Proef dus tussendoor.
- Serveer het ijs in het bladerdeegbakje, schep er wat aardbeien "saus" overheen en serveer met verse aardbeien en frambozen.
- TIP: het ijs en de aardbeiensaus kan je prima van te voren maken. De bladerdeegbakjes zijn wel lekkerder om vers te eten.
TIP: Wil je dit dessert nog veel simpeler maken? Maak dan alleen het aardbeien-frambozen ijs en serveer er kant en klare roomboter krakelingen bij. Lekker met een flinke toef slagroom!
Zelfgemaakte aardbeien-frambozen ijs zonder ijsmachine
De basis van dit ijs is gemaakt met limonadesiroop, slagroom en gecondenseerde melk. Als je eenmaal weet hoe kinderlijk eenvoudig het is om zelf ijs te maken, dan weet ik zeker dat je met nog veel meer smaken siroop gaat experimenteren. Ik had door het ijs hele kleine stukjes aardbei gedaan. Deze stukjes gaan dan ook bevriezen, iets wat ik persoonlijk heel erg lekker vond maar de kinderen iets minder. Dit is dus een optie die je niet hoeft te gebruiken.
Dit feestelijke dessert (of toetje) met zelfgemaakt ijs in een krokant gesuikerd bladerdeegbakje is echt een feestje om te eten. Serveer er heerlijk wat vers fruit bij en een glaasje limonade 😉
Van de Boom limonadesiropen
Aan de siropen van Van de Boom zijn géén kunstmatige kleur-, smaakstoffen toegevoegd. De siropen bevatten 85% fruit. Uit 1 fles siroop kun je 30 glazen limonade halen. Wil je meer inspiratie wat je met de siropen kunt maken? Neem dan zeker eens kijkje bij Van de Boom.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.