Trefwoord: aardbeien ijs, bladerdeeg, bladerdeegbakje, frambozen ijs, ijs, zonder ijsmachine
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 30 minutenminuten
Totale tijd: 5 uuruur40 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
300milliliterslagroom
175 gram gecondenseerde melk
150milliliterAardbei-Framboos siroopvan Van de Boom
1/2limoensap nodig
AARDBEIEN SAUS
150gramaardbeien
1/2limoensap nodig
kleinscheutjeaardbei-framboos siroop
GESUIKERDE BLADERDEEGBAKJES
4 plakjesbladerdeeg
roomboter
rietsuiker
1eigeklutst
EXTRA
aardbeienin stukjes gesneden
frambozen
Zo maak je het (bereidingswijze)
Klop in een grote mengkom de gecondenseerde melk, slagroom en siroop lobbig. Dit duurt een paar minuten. Doe het mengsel in een bak of ovenschaal en dek dit af. Zet het ijs minimaal 5 uur in de vriezer. Haal 5 minuten voordat je het ijs wilt gaan gebruiken uit de vriezer. Zo is het ijs makkelijker te scheppen.
De gesuikerde bladerdeegbakjes maak je als volgt: verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm bakplaat ondersteboven in met een klein beetje roomboter. (4 stuks) Drapeer de plakjes bladerdeeg over de bolle kant van de vorm en druk dit een klein beetje naar elkaar zodat er een bakje ontstaat. (ja dus echt aan de onderkant van je bakvorm) Smeer het bladerdeeg in met het geklutste ei en bestrooi de bladerdeeg bakjes met rietsuiker. Bak de bakjes in 15-20 in de oven goudbruin en gaar. Laat de bakjes iets afkoelen voordat je ze van de vorm afhaalt (5 min)
De simpele aardbeien "saus" maak je als volgt: prak 150 gram aardbeien met een klein beetje limonadesiroop en het sap van een 1/2 limoen. Voeg niet meteen al het sap van de halve limoen toe. Sommige zijn namelijk een stuk zuurder dan andere. Proef dus tussendoor.
Serveer het ijs in het bladerdeegbakje, schep er wat aardbeien "saus" overheen en serveer met verse aardbeien en frambozen.
TIP: het ijs en de aardbeiensaus kan je prima van te voren maken. De bladerdeegbakjes zijn wel lekkerder om vers te eten.