Plaattaart met feta en rode ui

Plaattaart met feta en rode ui

Plaattaart met feta en rode ui. Serveer als hoofdgerecht bij een kom soep of eet het als een lekkere snack. Klaar binnen 30 minuten.

plaattaart met feta en rode ui

Plaattaart met feta

Meestal smeer ik het bladerdeeg in met een tomatensaus of met crème fraîche maar dit keer heb ik alleen kaas gebruikt. De kaas smelt heerlijk weg en zorgt voor super veel smaak en een smeuïge structuur.

Ik heb gekozen voor een combinatie van feta en Grana padano snippers. Nu kun je natuurlijk ook zelf een andere soort kaas gebruiken. Zo is een combinatie van oude kaas en jonge kaas erg lekker. Mozzarella en Parmezaan is ook super lekker.

Maak jij ook graag dit soort gerechten? Probeer dan ook eens de volgende recepten: courgette plaattaart met prei en feta, plaattaart met courgette en rode ui of maak eens de plaattaart met smeerkaas en prei.

Ga vooral lekker zelf thuis experimenteren met verschillende soorten kazen. Zo smaak je gerecht ook iedere keer weer anders.

Recept plaattaart met feta en rode ui

plaattaart met feta en rode ui

Plaattaart met feta en rode ui

Plaattaart met feta en rode ui. Een heerlijke lunch- of makkelijke maaltijd optie die ook perfect past bij een kom soep.
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: bladerdeeg, feta, plaattaart, rode ui, rol bladerdeeg, tomaat, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 plaattaart

Equipment

  • 1 bakplaat

Ingrediënten

  • 1 rol kant en klaar bladerdeeg
  • 1/2 rode ui in dunne halve ringen gesneden
  • 150 gram cherry tomaten gehalveerd
  • 150 gram feta
  • 30 gram Grana padano snippers
  • 1 flinke theelepel gedroogde oregano
  • 1 flinke theelepel gedroogde tijm
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje chilivlokken
  • nigellazaad optioneel
  • 7 gram basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Rol het bladerdeeg inclusief bakpapier uit op een bakplaat. Vouw de randen van het deeg iets naar binnen toe. Prik gaatjes met een vork in de bodem van het bladerdeeg.
    (laat het bladerdeeg even 5-10 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het uitrolt)
  • Verdeel de feta en Grana padano snippers/flakes over de plaattaart. Verdeel dan de cherrytomaten en rode ui over de plaattaart. Bestrooi met gedroogde oregano, tijm, zwarte peper en chilivlokken. 
  • Smeer de randen in met een beetje geklutst ei of melk en bestrooi de randen met Nigella zaad. (deze stap is optioneel)
  • Bak de plaattaart in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat de plaattaart iets afkoelen, bestrooi met de basilicum en Eet smakelijk!
  • TIP: Ook lekker is om dan de randen met sesamzaadjes of grof zeezout te bestrooien.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

bladerdeeg met feta en rode ui

plaattaart met feta en rode ui
One Comment

Comments are closed.

5 from 1 vote