Trefwoord: bladerdeeg, feta, plaattaart, rode ui, rol bladerdeeg, tomaat, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Servings: 1plaattaart
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Equipment
1 bakplaat
Wat heb je nodig (ingrediënten)
1rolkant en klaar bladerdeeg
1/2rode uiin dunne halve ringen gesneden
150gramcherry tomaten gehalveerd
150gramfeta
30gramGrana padano snippers
1 flinketheelepelgedroogde oregano
1 flinketheelepelgedroogde tijm
flinkesnufversgemalen zwarte peper
snufjechilivlokken
nigellazaadoptioneel
7grambasilicum
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg inclusief bakpapier uit op een bakplaat. Vouw de randen van het deeg iets naar binnen toe. Prik gaatjes met een vork in de bodem van het bladerdeeg. (laat het bladerdeeg even 5-10 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het uitrolt)
Verdeel de feta en Grana padano snippers/flakes over de plaattaart. Verdeel dan de cherrytomaten en rode ui over de plaattaart. Bestrooi met gedroogde oregano, tijm, zwarte peper en chilivlokken.
Smeer de randen in met een beetje geklutst ei of melk en bestrooi de randen met Nigella zaad. (deze stap is optioneel)
Bak de plaattaart in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat de plaattaart iets afkoelen, bestrooi met de basilicum en Eet smakelijk!
TIP: Ook lekker is om dan de randen met sesamzaadjes of grof zeezout te bestrooien.