Bladerdeeg pizza Kerstboom

Bladerdeeg pizza Kerstboom

Bladerdeeg pizza Kerstboom. Pizza tijdens Kerst kan wat ons betreft prima! Deze bladerdeeg pizza Kerstboom is heerlijk als borrelsnack.

Echter is het ook erg leuk om als bijgerecht bij een kom soep te serveren.

bladerdeeg pizza Kerstboom

Serveer bij de pizza Kerstboom eventueel een lekkere tomatenketchup dip. Hiervoor meng ik ketchup met een flinke snuf oregano, peper, zout, chilivlokken en een beetje suiker.

Bladerdeeg pizza Kerstboom

Deze bladerdeeg pizza Kerstboom is echt mega simpel om te maken. Als ik het kan dan kan jij het ook! Ik hou namelijk helemaal niet zo van freubelen.

Om deze eetbare Kerstboom te maken heb je een rol kant en klaar bladerdeeg nodig. Je zou de eetbare Kerstboom ook met kant en klaar pizzadeeg kunnen maken. Zelf vond ik dit iets minder lekker. Manlief daarentegen vond juist het pizzadeeg lekker.

Maak dus eventueel twee varianten en kijk zelf welke je tijdens Kerst wilt serveren 🙂

Andere lekker hapjes van bladerdeeg zijn: bladerdeeghapjes met pesto en ham, bladerdeeghapjes met mozzarella en feta of maak een keertje de bladerdeeghapjes met Boursin en pesto.

Tomatenpuree

De vulling voor de Kerstboom maak ik met een blikje tomatenpuree. De tomatenpuree breng ik vervolgens op smaak met gedroogde oregano, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout.

Omdat wij van een beetje pit houden voeg ik ook nog sriracha toe. Als jij (of je visite) niet zo van pittig houden laat de sriracha dan gewoon weg. Het gerecht zal er niet minder lekker van worden.

Geraspte mozzarella en Grana Padano

Een pizza zonder kaas? Dat is haast geen pizza te noemen 😉 Ik gebruik voor deze pizza Kerstboom geraspte mozzarella en geraspte Grana Padano.

Je zou eventueel ook jonge kaas, belegen kaas of extra belegen kaas kunnen gebruiken. Gebruik vooral welke kaas jij lekker vindt! Ik denk dat geraspte cheddar ook erg lekker zal zijn.

Recept bladerdeeg pizza Kerstboom

bladerdeeg pizza Kerstboom

Bladerdeeg pizza Kerstboom

Wil je een leuke borrelsnack of bijgerecht maken tijdens Kerst Serveer gewoon een pizza Kerstboom.
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Lunch
Keuken: Italiaans, Nederlands
Trefwoord: bladerdeeg Kerstboom, Kerst, Kerst borrelhapje, pizza Kerstboom
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 pizza Kerstboom

Equipment

  • 1 bakplaat

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg of pizzadeeg
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano + extra
  • 1/3 theelepel uienpoeder
  • 1/3 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel sriracha mag ook minder zijn of helemaal niet
  • snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 30 gram geraspte Grana Padano + optioneel extra
  • 50 gram geraspte mozzarella + optioneel extra
  • 1 ei geklutst
  • basilicum grof gehakt en optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de tomatenpuree met oregano, peper, zout, knoflookpoeder, uienpoeder en sriracha.
  • Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Snij een dun strookje van 2 cm af van de korte kant en snijd hier vervolgens twee stukken van ongeveer 5 cm van. Dit gaat je Kerstboomstam worden. 
  • Snij dan met een scherp mes een driehoek van het deeg. Snij van de punt onderin naar het midden boven en weer terug naar de andere hoek onderin. 
  • Leg de driehoek op de bakplaat en plak in het midden van de onderkant een stukje van de stam op.  
  • Druk de andere 2 losse stukken van het deeg aan elkaar zodat dit ook een driehoek vormt. (ter grote van de andere helft)
  • Besmeer de driehoek op de bakplaat met de tomatenpuree en bestrooi met de mozzarella en Grana Padano. Bestrooi eventueel met extra oregano.
    Leg dan de andere driehoek deeg erop en plak ook een stukje van de strook op de stam. Druk vervolgens alles zachtjes ietsjes aan.
  • Snij met het mes reepjes van ongeveer 2 cm tot iets van het midden aan beide kanten. Draai de reepjes een paar keer om zodat je een soort twisters krijgt.
    Bestrijk de kerstboom met geklutst ei en bestrooi eventueel met een beetje extra Grana Padano en mozzarella. 
  • Bak de pizza kerstboom in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat op een rooster iets afkoelen en serveer het liefst wel warm.
    Bestrooi eventueel vlak voor serveren nog met grof gehakte verse basilicum.
    Eet smakelijk! Maak er lekkere én gezellige feestdagen van.
  • TIP: steek eventueel van een stukje deeg (waar je ook de stam van maakt) een kleine ster uit. Druk deze op de bovenkant van de boom voor het bakken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Bladerdeeg pizza Kerstboom

Bladerdeeg pizza Kerstboom

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken