Een stoofpot is weer helemaal terug van weggeweest. Op Familie over de Kook gaan we daarom de komende tijd ook meer aandacht besteden aan lekkere ouderwetse maar ook nieuwe stoofpot recepten. Deze Surinaamse stoofpot heeft echt alles wat wij willen in een gerecht. Namelijk pit en heel veel smaak! Jullie zullen dit de komende tijd wel gaan merken op de blog. Wij houden namelijk erg van pittig en gekruid eten. Eigenlijk gaat overal wel een eetlepel (of meer) sambal in. Ben jij nu niet zo’n pittige eter, halveer dan de hoeveelheid sambal of laat de sambal helemaal weg. Wij gebruiken meestal sambal badjak en deze sambal is niet heel erg heet maar geeft wel heel veel smaak. Een beetje proberen kan dus eigenlijk geen kwaad.
Recept Surinaamse stoofpot
Surinaamse keuken
De Surinaamse keuken is zeer uitgebreid. De inwoners van Suriname zijn afkomstig uit alle werelddelen en daarom is deze keuken een mengelmoes van diverse internationale keukens. Invloeden van de Indiase keuken, Afrikaanse keuken, Javaanse keuken maar ook bijvoorbeeld de Nederlandse keuken komen allemaal tezamen. Bekende Surinaamse gerechten zijn roti, pom, en iets wat wij echt ontzettend lekker vinden Baka Bana…ofwel gebakken banaan en dan het liefst met Surinaamse pindasaus. Als je dit nog nooit gegeten hebt, dan kunnen wij je dit zeker aanraden.



Wat een toprecept. We hebben heerlijk gegeten
Hoi Inge,
Wat super leuk om te horen! Bij ons blijft deze Surinaamse stoofpot ook echt een favoriet 🙂
Ik ben zo stom geweest om de gember en laos fijn te snijden en dit ligt nu samen met de rest van de ingrediënten te marineren in de koelkast?
Ik kan dus niet de gember en laos verwijderen zal dit heel erg zijn? Zo dom…..
Beste Danielle,
excuus voor mijn late reactie, ik kreeg zojuist pas de melding door.
Hopelijk is het nog goed gekomen met je gerecht.
Hopelijk waren de smaken nu niet te overheersend….misschien was het juist wel heel erg lekker 😉