Als ik iets op tafel zet waar de kinderen echt blij van worden, dan zijn het deze noedels met pindasaus en krokante kip. Geen probleem, want deze maaltijd staat zó op tafel en is behoorlijk voedzaam. Ideaal voor een drukke doordeweekse avond waarop je toch lekker en zelfgemaakt wilt eten.
Zelf krokante kip maken: echt de moeite waard
Je kunt natuurlijk kant-en-klare krokante kip gebruiken, maar het is echt de moeite waard om zelf kip te paneren. Ik gebruik hiervoor kipfilet, die ik op smaak breng met specerijen voordat ik hem paneer. Kippendijfilet werkt trouwens ook perfect als je van een iets sappigere bite houdt. De krokante kip is trouwens ook heerlijk op een broodje of als basis voor een kipburger. Just saying 😉
Tip: Ben je dol op kipgerechten? Neem dan zeker ook een kijkje bij al onze recepten met kip op de blog.

Vegetarisch alternatief? Ook erg lekker
Eet je liever vegetarisch of wil je eens iets anders proberen? Dan kun je de kip heel makkelijk vervangen door vegetarische kipstukjes of tofu. Bereid de tofu dan wel op dezelfde manier als de kip en dep de tofu goed droog voordat je hem paneert, anders krijg je geen krokante korst.
Tip: Ga je liever een volledig vegetarische versie? Bekijk dan ook ons recept voor vegetarische noedels met pindasaus en paksoi, echt net zo lekker!
Recept noedels met pindasaus en krokante kip

Noedels met pindasaus en krokante kip
Equipment
- 1 wok
- 1 grote koekenpan
- 1 kookpan
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 350 gram spaghetti of noedels/noodles naar keuze
- 1 zak roerbakgroente naar eigen keuze
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 kipfilets
- flinke hand panko
- flinke hand bloem
- 1 ei geklutst
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- flinke snuf paprikapoeder
- flinke snuf kerriepoeder
- snuf uienpoeder
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels sweet chilisaus
ROMIGE EN PITTIGE PINDASAUS
- 4 eetlepels pindakaas flinke eetlepels gebruiken
- 1 eetlepel sambal badjak
- 1/2 limoen sap nodig
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sojasaus
- 200 milliliter kokosmelk
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
EXTRA'S
- pinda's of cashewnoten
- 2 stengels bosui fijngesneden
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Kook de spaghetti of noedels/noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Wanneer dit kookt maak je ondertussen de krokante kip en pindasaus ook klaar.
- Sla tussen huishoudfolie met een deegroller de kipfilets platter. Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met een flinke snuf versgemalen zwarte peper, zout, paprikapoeder, kerriepoeder en uienpoeder. Haal de kipfilets door de bloem, vervolgens door het geklopte ei en daarna door de panko. Verhit een scheut olie in een grotere koekenpan en bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar. (keer na ongeveer 5 minuten om) Snijd de kip in blokjes.
- Maak de pindasaus: meng hiervoor alle ingrediënten en zet op het vuur om het warm te maken. Wanneer het warm is, zet het vuur dan lager en zorg ervoor dat de pindasaus warm blijft.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok. Fruit de uien met de knoflook en voeg de zak roerbakgroente toe. Roerbak dit voor ongeveer 5 minuten mee. Meng de gekookte spaghetti/noedels/noodles erdoorheen en breng op smaak met twee eetlepels sojasaus en twee eetlepels sweet chilisaus.
- Schep de “noedels” in schaaltjes of op een bord. Verdeel daaroverheen de blokjes krokante kip, de pindasaus en bestrooi met de pinda’s en bosui.
- TIP: ook lekker is om de pindasaus door de noedels te mengen. Serveer er eventueel komkommer in zuur en/of kroepoek bij.
Veelgestelde vragen over noedels met pindasaus en krokante kip
Ja, dat kan zeker! Je kunt de kokosmelk eenvoudig vervangen door water of een beetje groentebouillon. De saus wordt dan iets minder romig, maar nog steeds erg lekker.
Je kunt gewone noedels, udon, mie of zelfs spaghetti gebruiken. Wij gebruiken zelf graag spaghetti vanwege de stevige structuur, maar kies vooral wat jij het lekkerst vindt.
Absoluut! Dit is bij ons thuis een echte favoriet van de kinderen. Je kunt de hoeveelheid sambal in de pindasaus aanpassen naar smaak, zodat het niet te pittig wordt.
Dep de kip goed droog, paneer met een mengsel van bloem of panko, en bak op middelhoog vuur tot goudbruin. Gebruik voldoende olie en draai pas als de onderkant mooi bruin is.

Pindasaus met een twist
De pindasaus heb ik iets anders gemaakt dan ik normgaal gesproken doe. Normaal meng ik namelijk pindakaas met ketjap, sambal en water. Echt mega simpel maar altijd lekker! (uiteraard kan je die pindasaus ook gewoon voor dit recept gebruiken) Dit keer heb ik een iets luxere versie gemaakt. Ik meng voor dit recept pindakaas met sambal, limoensap, honing, ketjap, sojasaus, versgemalen zwarte peper en kokosmelk. Hierdoor krijg je een super romige en smaakvolle pindasaus. Wil je liever geen kokosmelk gebruiken, gebruik dan gewoon water.
Noedels met pindasaus en krokante kip


Welke noedels gebruik je erbij?
Hoewel dit officieel een noedelgerecht is, gebruiken wij thuis vaak spaghetti. Die heeft net wat meer bite en dat vinden we lekker bij dit soort roerbakgerechten. Maar voel je vrij om jouw favoriete noedels te gebruiken. Udon, mie of rijstnoedels kunnen ook prima!
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken