panna cotta met ananas en kokos

panna cotta met ananas en kokos

Deze panna cotta met gepureerde ananas en kokos laat je verlangen naar een mooie zomerse dag. Ik vertelde al eens eerder dat als je eenmaal weet hoe ongelofelijk simpel het is om panna cotta te maken, je dit ook vaak zal gaan maken. Tegenwoordig staat er bijna ieder weekend wel een panna cotta variant op tafel. En ik maar zeuren dat de weegschaal steeds hoger uitslaat 😉 Ik heb dit recept gemaakt met de hoop dat ik een KitchenAid kan winnen. Hoe… wat en waarom leg ik verderop in het artikel uit.

recept panna cotta met ananas en kokos

panna cotta met ananas en kokos

Panna Cotta met gepureerde ananas

een zomerse panna cotta met ananas
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: ananas, dessert, kokos, panna cotta, toetje
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
4 uur
Totale tijd: 4 uur 15 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 500 milliliter slagroom
  • 400 milliliter melk
  • 1 stuk vanillestokje
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 125 gram suiker
  • 7 blaadjes gelatine
  • 2 cupjes Del Monte Fruit Fushions Ananas

Instructies

  • Week de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het vanillemerg eruit.
  • Verwarm in een pan de melk, slagroom, suiker, vanillemerg, vanille extract en het overgebleven vanillestokje. Breng het mengsel tegen de kook aan en laat 5 minuten pruttelen.
  • Haal het mengsel van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en meng dit met een garde door het roommengsel. Vul 8 kleine glaasjes (ik gebruik kleine weckpotjes) met het panna cotta mengsel. Laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. (schrik niet, het is voordat je het in de koelkast zet nog geheel vloeibaar)
  • Giet de cupjes met ananas leeg. (bewaar eventueel het sap om ander fruit in te bewaren) Whaha of drink het op zoals onze kinderen doen. Pureer de ananas met de staafmixer en verdeel dit over de panna cotta.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Panna Cotta met ananas

panna cotta met ananas en kokos

Het zoete en romige van de panna cotta past echt heel erg goed bij het frisse en toch iets zoete van de gepureerde ananas op kokoswater. Ondanks dat ik het kokoswater niet gebruik, proef je het toch heel licht terug. Je kan eventueel ook gepureerde verse ananas gebruiken of gewone ananas uit blik.

Ook een lekkere panna cotta om te maken is mijn variant met Amarula likeur.

panna cotta met gepureerde ananas en kokos

Ik ga heel eerlijk zijn! Een beetje geraspte kokos leek me zowel lekker als mooi staan. Voor de foto staat het inderdaad erg mooi, maar het heeft totaal geen toevoeging. Ik heb het daarom ook niet benoemd in het recept.

Del Monte Fruit Fushions

Met dit recept hoop ik dus een KitchenAid keukenmachine te gaan winnen. Wij kregen eind vorig jaar vanuit een PR bureau (Kroon op het Werk) een Foodybox binnen. Deze Foodybox wordt een aantal keer per jaar naar bloggers en andere media gestuurd. Het is letterlijk een grote doos met allemaal heerlijke producten. Je bent geheel vrij om met de producten iets te doen.

Del Monte had hun nieuwe Fruit Fushions cupjes erin gedaan. Ze hebben twee verschillende smaken. Ananas op kokoswater en Peer-Perzik op Vlierbessenwater. Fruit Fusions bevat geen toegevoegde suikers, kunstmatige zoetstoffen of conserveermiddelen. Beaudine had ze meteen allemaal opgepeuzeld omdat ze tijdens de chemo enorm last van haar mond had. Ze leeft dan voornamelijk op fruit. Zowel vers, als uit blik als in de vorm van knijpfruit. Ik heb ze tegenwoordig daarom vaak op voorraad in huis. Haar favoriet is de Ananas op Kokoswater, dus vandaar dat ik hiermee een recept gemaakt heb.

Vanuit Del Monte is er namelijk een win-actie verbonden aan het gebruik van hun nieuwe producten. Als je (als blogger) een recept maakt met hun product, dan maak je kans op een KitchenAid keukenmachine. Nu staat dit apparaat al heeeeeeeeeeeeeeel lang op mijn wensenlijstje. Er is dus al een tijdje een plekje vrij op mijn aanrecht 😉 Ik heb geen flauw idee hoeveel bloggers/andere media eraan mee doen en of we kans maken maar niet geschoten is altijd mis. Ik ga in ieder geval heel hard duimen dat ik een kansje maak! Whahaha en jullie hebben nu in ieder geval wel een lekker recept.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken