Trefwoord: ananas, dessert, kokos, panna cotta, toetje
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
4 uuruur
Totale tijd: 4 uuruur15 minutenminuten
Servings: 8stuks
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
500milliliterslagroom
400millilitermelk
1stukvanillestokje
1/2theelepelvanille extract
125gramsuiker
7blaadjesgelatine
2cupjesDel Monte Fruit Fushions Ananas
Zo maak je het (bereidingswijze)
Week de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het vanillemerg eruit.
Verwarm in een pan de melk, slagroom, suiker, vanillemerg, vanille extract en het overgebleven vanillestokje. Breng het mengsel tegen de kook aan en laat 5 minuten pruttelen.
Haal het mengsel van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en meng dit met een garde door het roommengsel. Vul 8 kleine glaasjes (ik gebruik kleine weckpotjes) met het panna cotta mengsel. Laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. (schrik niet, het is voordat je het in de koelkast zet nog geheel vloeibaar)
Giet de cupjes met ananas leeg. (bewaar eventueel het sap om ander fruit in te bewaren) Whaha of drink het op zoals onze kinderen doen. Pureer de ananas met de staafmixer en verdeel dit over de panna cotta.