7 lekkere Sinterklaas recepten

7 lekkere Sinterklaas recepten

Nog een paar weken en dan is het alweer Sinterklaasavond. Tijd dus voor een overzicht met 7 lekkere Sinterklaas recepten. Er gaan hier altijd kilo’s pepernoten doorheen in de weken voor Sinterklaas. Pepernoten liggen begin september al in de supermarkten maar dat vind ik toch wel net iets te vroeg. Echter als we halverwege oktober zijn, kan ik me vaak toch niet meer bedwingen en beland er toch ineens een zakje (of meer) zo in mijn boodschappenmandje.

Nu zijn pepernoten niet alleen lekker om zo los te eten. Ze zijn ook erg lekker om te verwerken in recepten. Nu zal misschien niet iedereen zo verzot zijn op deze lekkernij als wij, dus in het overzicht zitten ook andere Sinterklaas recepten.

7 lekkere Sinterklaas recepten

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/makkelijke-sinterklaastaart-met-appel-en-kruidnoten/” target=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/super-simpele-sinterklaas-cake/” target=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/speculaas-boterkoek-met-amandschaafsel/” target=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/plaattaart-met-appel-peer-licor-43-en-amandelspijs/” target=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kruidnoten-tiramisu-met-licor-43-orochata/” target=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/zelf-speculaasbrokken-maken-bros-en-krokant/” target=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kruidnotenrotsjes-met-fudge-waanzinnig-lekker/” target=_blank”]

pepernoten of is het kruidnoten?

Ieder jaar is er weer dezelfde discussie gaande….zijn het nu pepernoten of kruidnoten. Het meest gegeten zijn eigenlijk de kruidnootjes maar die noemen de meeste mensen pepernoten. Kruidnoten zijn die heerlijke kleine en knapperige naar speculaas smakende rondjes. Kruidnoten zijn er in veel variaties. Zo heb je de “normale” maar ook die bedekt zijn met chocolade, bijzondere smaken als bijvoorbeeld irish coffee/tiramisu, of je hebt de truffel kruidnootjes. Voor die truffel kruidnoten mag je ons echt wakker maken. Inmiddels heb ik ook mijn ouders verslaafd gemaakt aan die kruidnoten. Vinden ik en de kinderen natuurlijk helemaal niet erg, want nu hebben we daar altijd iets lekkers bij de thee. Vorig jaar kregen wij voor onze andere blog B4men kruidnootjes gemaakt met Limoncello en tevens het recept om ze zelf te maken. Die waren echt heerlijk! Ik zal ze snel een keertje voor Familie over de Kook gaan maken.

Maar wat zijn dan pepernoten? Pepernoten zijn zachter en veel groter dan kruidnoten. Ze zijn qua structuur en smaak vergelijkbaar met taaitaai. Als je echt goede kwaliteit pepernoten hebt, dan kunnen ze heerlijk zijn. Toch geven wij liever de voorkeur aan de knapperige kruidnoten.

Wat is jouw favoriete lekkernij met Sinterklaas? Laat het ons weten op de Familie over de Kook Facebookpagina.