6 pizza recepten: geniet van heerlijke variaties

6 pizza recepten: geniet van heerlijke variaties

6 pizza recepten! Met deze 6 heerlijke pizza recepten geniet jij thuis van een super lekkere zelfgemaakte pizza. Bij ons thuis is/was vrijdagavond pizza avond. Voorheen maakte ik altijd zelf pizza’s. Helaas vanwege Beaudine haar ziekte, sloop het erin dat we pizza’s gingen bestellen. Ja, ook ik heb weleens geen zin om in de keuken te staan. Nu is er echt niets mis met een afhaalpizza maar jeetje wat een prijzen! Voor een keertje is het niet erg maar iedere week is echt niet leuk. We konden wel een geldboompje gebruiken in de tuin.

Nu we de pizza avonden naar het weekend verschoven hebben, kon ik weer vaker zelf pizza maken. Heerlijk!!! De komende tijd komen er dus ook weer meer pizza recepten op Familie over de Kook.

6 pizza recepten

als je op de foto klikt, dan ga je naar het recept van de desbetreffende pizza

pizza met tonijn en gekarameliseerde uien

pizza met tonijn en ui. 6 pizza recepten om te variรซren.

Een van de eerste pizza recepten op Familie over de Kook was deze pizza met tonijn, gekarameliseerde uien en tijm. Deze pizza eten we ook nog steeds heel erg graag. Ik bestrooi tegenwoordig alleen wel ook extra belegen kaas eroverheen. Hoe meer kaas hoe beter toch ๐Ÿ˜‰

gefrituurde pizza

gefrituurde pizza

Deze gefrituurde pizza brengt ons altijd weer terug naar Napels. Wij aten daar voor het eerst in ons leven gefrituurde pizza en mmmm dat was echt waanzinnig lekker! Deze pizza moet je echt eens gemaakt hebben.

pizza met hete kip en avocado

pizza met hete kip en avocado

De combinatie van de hete kip met het zoetige van de tomatensaus en het romige van de avocado is echt zo ontzettend lekker. Houd je van echt lekker pittig eten? Doe er dan nog een beetje extra sriracha overheen.

pizza bolognese

pizza bolognese

Geen pasta Bolognese maar een pizza Bolognese. Soms moet je gewoon een beetje out of the box denken. Het lekkerste resultaat krijg je als je wel echt een goede mozzarella gebruikt.

Mexicaanse pizza

mexicaanse pizza. 6 pizza recepten

Dit is echt pas een goed gevulde pizza! Deze Mexicaanse pizza is in basis zo ongezond nog niet ๐Ÿ˜‰ Er gaan namelijk bonen, mais, paprika en avocado op! Super gezond toch…..de hoeveelheid kaas en tortillachips rekenen ditmaal even niet mee.

Turkse pizza

gezonde Turkse pizza met gehakt en fetakaas. 6 pizza recepten

Eigenlijk is dit natuurlijk helemaal geen echte pizza! Waarom zet ik hem dan toch in dit overzicht? Omdat deze gehaktvulling en topping echt heel erg lekker zijn op een pizzabodem. Smeer de pizzabodem in met tomatensaus, daaroverheen het gehaktmengsel. Bestrooi met een beetje extra belegen kaas, bak in de oven gaar en goudbruin en gebruik dan de heerlijke topping van tomaat, kruiden, komkommer en feta.

Voor de recepten kun je kant en klare pizzabodems gebruiken maar het is natuurlijk ook ontzettend leuk om zelf je pizza bodem te maken. Dit geldt natuurlijk ook voor de tomatensaus.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.