Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

Dit keer kan de Thuis bij Familie over de Kook beter “In het ziekenhuis met Familie over de Kook heten” ๐Ÿ˜‰ Helaas vanwege meerdere opnames zitten we bijna meer in het ziekenhuis dan thuis. Gelukkig kunnen we wel zeggen dat het einde bijna in zicht is. Vorige week maandag zijn we begonnen met de รฉรฉn na laatste chemokuur van Beaudine. De eindscan staat voor 9 maart gepland en dan de week erop krijgen we als het goed is alle uitslagen daarvan. Super spannend allemaal! We hopen natuurlijk dat we dan super goed nieuws krijgen en dat Beaudine helemaal “schoon” is van de kanker. Mocht dit niet het geval zijn dan zal ze nog bestraald moeten worden. Tot die tijd gaan we er gewoon vanuit dat dit niet nodig zal zijn.

Zodra de chemokuren erop zitten, zijn de ziekenhuisbezoeken helaas nog niet helemaal over. Er is namelijk een fistel in haar endeldarm ontdekt en deze moet operatief verwijdert worden. Omdat ze daar nu te zwak voor is, wordt dit gedaan na de kuren. Maar goed, alles op zijn tijd!

Thuis (ziekenhuis) bij Familie over de Kook

22 december vorig jaar (wat klinkt dat alweer lang geleden) werd Beaudine 13 jaar. Natuurlijk hadden we haar 13e verjaardag anders voorgesteld maar we hebben er ondanks de situatie toch een feestje van gemaakt. We hebben het heel klein gevierd met alleen ons gezin maar het was wel heel fijn.

Als verassing kwam haar buurmeisjes Merle en Christina ook nog even langs. Dit vond Beaudine echt zo ontzettend fijn…..ze leefde dan ook helemaal op.

Helaas was het feest niet van lange duur. De dag na haar verjaardag voelde Beaudine zich niet lekker worden. Helaas liep 1e Kerstdag haar temperatuur zo hoog op dat we 2e Kerstochtend met gierende banden naar het ziekenhuis zijn gereden. Er bleek daar niet alleen een bloedtransfusie nodig maar ook een opname omdat haar ontstekingswaarden en temperatuur hoog bleef. Kerst vierde wij uiteindelijk in ziekenhuis en ons Kerstdiner bestond uit een maaltijd bij de KFC. Op dat moment was het natuurlijk zwaar waardeloos maar nu kunnen we er ook wel weer om lachen. (niet om de opname natuurlijk maar wel op ons briljante Kerstdiner)

Whahahaha ondanks dat deze foto ontzettend wazig is wilde ik hem toch heel graag met jullie delen. Met Amaranthe is het leven ook nooit saai! Omdat Beaudine moeilijk kon lopen had ze tijdelijk een rolstoel en die vond Amaranthe echt geweldig. We hebben zo hard om haar rare gezichten en capriolen moeten lachen.

Niet alleen qua karakter is Amaranthe een groot blij ei, ook haar uiterlijk is niet bepaald saai te noemen. Ze wil al heeeeeeeeel lang haar haren helemaal roze hebben. Een mooier Kerstcadeau konden we haar dus niet geven. 1e Kerstochtend bestond voor Jan Willem en mij uit het haren verven van Amaranthe. Wat was/is ze er blij mee en eerlijk is eerlijk…..ze kan het goed hebben. (zeggen twee trotse ouders)

En weer gek doen! Dit was echt een heel gezond ontbijt van de meiden ๐Ÿ˜‰ Een paar dagen ervoor kwam er een Foodybox binnen en daarin zat een kuipje heks’nkaas en daar zijn de meiden echt helemaal verzot op.

Tja, mijn hand is helaas nog steeds een dingetje. Als ik teveel achter de computer zit, dan krijg ik enorme steken in mijn duim en wijvinger. De pijn is soms echt niet om uit te houden. Ik probeer dus momenteel iets meer mijn rust te pakken en niet de hele tijd te typen.

Heerlijk warm hoor zo’n kat als dekentje! Levi is vaak niet weg te slaan bij Beaudine.

We begonnen het ziekenhuis alweer bijna te missen ๐Ÿ˜‰ Helaas moest Beaudine na twee weken thuis alweer opgenomen worden. Ditmaal duurde de opname ook behoorlijk lang. Al met al hebben we 8 dagen in het ziekenhuis gezeten. Gelukkig kwam Amaranthe haar bijna iedere dag een dikke knuffel geven.

De reden van opname was weer het abces in haar endeldarm. Deze wordt veroorzaakt door een fistel. Om haar van de pijn af te helpen en de kans op opname de volgende keer te verminderen, hebben de artsen besloten om een tijdelijke seton (soort drain) te plaatsen. Wanneer Beaudine helemaal is opgeknapt van de chemokuren, zal zij helaas opnieuw geopereerd moeten worden om de fistel te verwijderen. Aankomende vrijdag hebben we met de chirurg een afspraak om dit traject te bespreken.

Wij vinden het belangrijk om voor Amaranthe het normale leven zo gewoon mogelijk te laten verlopen. Daarbij vinden we het ook belangrijk dat zij quality time krijgt. Jan Willem probeert dus regelmatig met haar te gaan hardlopen. Dit vind zij namelijk echt ontzettend leuk en ze is er ook echt ontzettend goed in.

Om de dagen in het ziekenhuis een beetje leuk te houden, doen we met zijn allen gelukkig veel spelletje en maken we veel lol. Hier was Jan Willem even de clown aan het uithangen met Beaudine.

Er is ook nog gewoon gekookt tussendoor

Gelukkig hebben we tussendoor ook nog gewoon lekkere recepten gemaakt voor de blog. Hieronder zie je een paar van onze favorieten van de afgelopen periode. (als je op de foto klikt, dan ga je naar het desbetreffende recept)

kip siam Knorr Wereldgerechten namaken
Surinaamse nasi met kip en komkommer in zuur
vietnamese gehaktballetjes met sojasaus
bloemkool ovenschotel met spek en kaas
tuna melt maken met pittige tonijn en kaas
Mexicaanse dipsaus bij Mexicaanse lasagne
ajam smoor ofwel Indische kip

Hoe nu verder?

Tja, hoe nu verder? Ik zeg eerlijk dat de afgelopen periode er bij ons allemaal flink heeft ingehakt. Inmiddels gaan we echt merken dat we allemaal gewoon ontzettend moe zijn! Afgelopen zaterdag hebben we onszelf zelfs verslapen en stonden er twee klanten voor een dichte barbershop. We proberen zo goed mogelijk alle ballen in de lucht te houden maar makkelijk is het niet.

Onze ontspanning (whahaha niet alleen van mij dus ๐Ÿ˜‰ ) zit niet alleen in koken maar ook in klussen in huis. Ondanks dat iedereen ons totaal voor gek verklaard, willen we dit ook weer gaan oppakken in huis. Vind je het leuk om dit allemaal te volgen? Dan kan je zeker eens een kijkje nemen op de Facebook of Instagram pagina van Familie BinnensteBuiten. De eerste kleine veranderingen hebben we gisteren namelijk al gedaan. We hebben een aantal mooie nieuwe (nep) planten gekocht. Ja ja nep….lang leve onze katten! Ik zal vandaag kijken of ik een aantal foto’s kan plaatsen van onze nieuwe aanwinsten.

Tot de volgende Thuis bij Familie over de Kook! Hopelijk dan echt meer foto’s vanuit ons huis ๐Ÿ˜‰