5 dadelballetjes recepten

5 dadelballetjes recepten

5 dadelballetjes recepten. Voor wanneer je zonder schuldgevoel wilt snoepen. Dadelballetjes zijn ook nog eens heel snel en simpel te maken.

Dadelballetjes

Dadelballetjes zijn een heerlijk tussendoortje dat steeds populairder wordt onder liefhebbers van gezond snoepen. Dadels zijn namelijk niet alleen ontzettend lekker maar ook heel erg goed voor je.

Wat zijn dadels?

Dadels zijn de vruchten van de dadelpalm. Ze groeien in grote trossen en worden al duizenden jaren gegeten.

Dadels zijn van nature zoet en worden daarom vaak gebruikt als zoetmiddel in gebak en andere zoete gerechten. Dadels zijn echter ook heel geschikt om gewoon zo uit het vuistje te eten als gezond tussendoortje.

Soorten dadels

Er zijn vele soorten dadels verkrijgbaar maar de meest bekende zijn de Medjoul dadels en de Deglet Nour dadels.

Medjoul dadels zijn groot, zacht en sappig en hebben een karamelachtige smaak. Deglet Nour dadels zijn kleiner, droger en hebben een wat meer nootachtige smaak.

dadels

Zijn dadels gezond?

Zeker weten! Dadels zijn namelijk rijk aan vezels, vitaminen en mineralen en bevatten veel antioxidanten. Bovendien helpen dadels om je bloedsuikerspiegel op peil te houden en je spijsvertering te verbeteren.

5 dadelballetjes recepten

Dadelballetjes zijn dus een ideaal tussendoortje voor iedereen die gezond wil snoepen. Je kunt ze makkelijk zelf maken door dadels te pureren in een keukenmachine en te mengen met bijvoorbeeld noten, zaden en kokosrasp.

Zo krijg je een lekker en gezond tussendoortje dat ook nog eens goed vult. Ik heb hieronder 5 lekkere, gezonde en simpele dadelballetjes recepten voor je in een overzicht gezet. Eet smakelijk alvast ๐Ÿ™‚

Dadelballetjes met citroen en hazelnoot

Ga naar het recept van de dadelballetjes met citroen:

Kruidnoten dadelballetjes

kruidnoten dadelballetjes

Ga naar het recept van de kruidnoten dadelballetjes:

Dadelballetjes met sinaasappel

Ga naar het recept van de dadelballetjes met sinaasappel:

Dadel balletjes met kaneel

Ga naar het recept van de dadelballetjes met kaneel:

Bounty balletjes

5 dadelballetjes recepten : bounty balletjes

Ga naar het recept van de Bounty balletjes:

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken