4 heerlijke Kerstdesserts voor het hele gezin

4 heerlijke Kerstdesserts voor het hele gezin

Weet jij nog niet wat je als nagerecht op tafel wilt zetten met Kerst? Ik heb 4 heerlijke Kerstdesserts (of toetjes) voor je op een rijtje gezet. Met één van deze Kerstdesserts sluit jij jouw Kerstdiner super feestelijk af. Ik moet eerlijk zeggen dat ik persoonlijk altijd gewoon toetje zeg hoor. Nu ben ik daar alleen meermaals voor op mijn vingers getikt. Een toetje zeg je schijnbaar alleen als je vla of yoghurt na het eten eet.

Wat mij betreft is het dessert/toetje zowat de belangrijkste gang van een diner. Ik sla daarom liever een voorgerecht over, dan dat ik het risico loop dat ik na het hoofdgerecht vol zit en er dus niets meer bij past. Alle onderstaande recepten echt ontzettend simpel om te maken. Je wilt natuurlijk geen Kerststress in de keuken hebben!

4 heerlijke Kerstdesserst recepten

Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan

1: TRIFLE MET BROWNIE EN SALTED CARAMEL

Dit is echt ons favoriete toetje! Deze trifle staat dus echt niet alleen maar met Kerst bij ons op tafel. Het romige van de mascarpone met het zoet/zoutige van de salted caramel, de brownie en het krokante van de pinda’s….echt genieten op en top. Groot voordeel is ook dat je dit nagerecht prima kan voorbereiden.

4 heerlijke Kerstdesserts voor het hele gezin

2. KROKANT GESUIKERD BLADERDEEGBAKJE MET IJS EN CHOCOLADESAUS

Dit is echt zo’n ontzettend simpel gerecht en echt zo ontzettend lekker. Met dit toetje maken wij de kinderen altijd heel erg gelukkig. Het leuke van dit nagerecht is ook dat kinderen het zelf kunnen maken. Vul het bakje met het ijs wat jij lekker vindt. Ik maak de chocoladesaus zelf maar wil je het helemaal simpel houden, gebruik dan een kant en klare chocoladesaus.

bladerdeegbakje met ijs

3. PANNA COTTA MET APPELMOES EN KROKANTE AMANDELEN

Deze panna cotta heb ik niet zelf bedacht. Ik heb deze panna cotta vorig jaar gegeten op een workshop, waarbij we allemaal Zuid Tiroolse producten gebruikten. Het is een zeer smaakvolle panna cotta met echt een heerlijke appelmoes erbij geserveerd. Voor de panna cotta gebruik je eigenlijk verse vanille. Aangezien dit best een duur product is, kan je de vanille ook vervangen voor vanille extract of vanille suiker.

panna cotta met appelmoes

4. TRIFLE MET BITTERKOEKJES EN LEMON CURD

Bovenstaande recepten zijn allemaal redelijk zoet. Deze trifle met bitterkoekjes en lemon curd is juist weer redelijk fris van smaak. Wil je voor echt simpel en snel gaan, gebruik dan een kant en klare lemon curd. Heb je iets meer zin en tijd om in de keuken te staan, dan is het wel heel erg lekker om zelf de lemon curd te maken.

trifle met bitterkoekjes en lemon curd

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.