Op Familie over de Kook staan al een paar Mexicaanse recepten en daar kan er nog eentje aan toegevoegd worden. Namelijk deze Tostada met kruidig gehakt, bonen en een frisse salsa. Het lijkt een beetje op een pizza maar in plaats van pizzadeeg te gebruiken, gebruik je een wrap/tortilla. Het lekkerst is natuurlijk om zelf je wraps te maken, het recept voor zelfgemaakte wraps vind je hier.
Recept Tostada
Tostada’s met kruidig gehakt
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 4 wraps
- 1 ui fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 300 gram gehakt
- 1 blikje zwarte bonen mag ook kidneybonen zijn
- 1 blikje mais
- 5 tomaten in blokjes gesneden
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels sambal badjak
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 50-75 gram geraspte kaas
- 2 avocado’s
- 1 handje verse koriander fijn gesneden
- 1/2 komkommer in blokjes gesneden zonder zaadlijst
- olijfolie
- peper en zout
- chilipeper
- citroensap
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de uien glazig met een snufje peper en zout. Voeg de knoflook, sambal, paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en kerriepoeder toe en bak dit even kort mee. Voeg dan het gehakt toe en bak het gehakt goudbruin en gaar.
- Voeg vervolgens de 3/4 deel van de blokjes tomaat toe en bak dit op middelhoog vuur voor 3 minuten mee.
- Leg de wraps op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel over de wraps het gehaktmengsel, de bonen, het mais en bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de “tostada’s” ongeveer 5 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de saus: Meng 4 grote eetlepels Griekse yoghurt met een scheutje citroensap, 1 tl chilivlokken, peper en zout.
- Als de wraps klaar zijn, bestrooi ze dan met de blokjes avocado, tomaat, koriander en een flinke eetlepel van de frisse Griekse yoghurt saus.
Mexicaans eten
Ik zal het vast al vaker gezegd hebben maar de Mexicaanse keuken is één van onze favoriete keukens. Mexicanen gebruiken veel specerijen, veel kruiden en de gerechten zijn vaak ook lekker pittig. Met deze Tostada eet je eigenlijk ongemerkt ook veel groenten. De salsa maakt het geheel lekker fris en een klodder zure room, crème fraîche of yoghurt geeft een mooie balans aan de Tostada.
Super trots ben ik dat deze foto de Telegraaf is opgevallen op Instagram. Ik kreeg 2 weken geleden de vraag of ze deze foto mochten gebruiken in de VRIJ, een uitgave wat op zaterdag bij de Telegraaf zit. Natuurlijk mochten ze deze foto gebruiken. Ik vond het echt een enorme eer! Gisteren was het dan zover en stond mijn foto in de VRIJ.