zelf pizza Bolognese maken

zelf pizza Bolognese maken

Deze pizza Bolognese is denk wel één van de lekkerste pizza’s die ik de laatste tijd gemaakt heb. Voordat ik begon met Familie over de Kook bakte ik eigenlijk ieder weekend wel een pizza. Omdat ik nu zoveel verschillende recepten aan het maken ben, schoot de pizza er een beetje bij in. Super zonde want ook met een pizza kan je heel veel variëren. Daar moest dus verandering in komen. Het begin is er dus met deze pizza Bolognese. Uiteraard maak ik dan ook het pizzadeeg zelf. Tegenwoordig maak het recept wel iets anders. Ik rol namelijk na het rijzen het deeg uit in een klein beetje semola bloem (hele fijne griesmeel). Hierdoor krijg je echt een super krokante bodem. Dit meel kan je gewoon bij de supermarkt kopen en staat bij de gedroogde pasta’s.

Semola bloem voor pasta en pizza
Dit is Semola bloem. Dit gebruik ik ook bij het maken van mijn zelfgemaakte pastadeeg.

Recept pizza Bolognese

 

zelf pizza Bolognese maken

pizza Bolognese

5 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 grote pizza’s

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems zelfgemaakt of kant en klaar
  • 250 gram half om half gehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 200 milliliter passata di pomodoro
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 eetelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1/2 eetlepel suiker
  • blaadjes basilicum

Instructies

  • Maak het pizzadeeg of gebruik kant en klare bodems. Verwarm de oven voor op 240 graden. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit hierin de uien met de knoflook en rode peper. Voeg het gehakt toe samen met 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder en een 1/2 el Italiaanse kruiden. Bak het gehakt even kort aan. Voeg dan 200 milliliter passata toe en 1/2 el suiker. Laat de Bolognese saus 15 minuten zachtjes pruttelen. (zonder deksel op de pan)
  • Smeer de pizza’s in met de Bolognese saus. Scheur de mozzarella eroverheen en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Bak de pizza’s gaar en goudbruin in de oven. (vers deeg hoeft minder lang dan kant en klaar deeg) Als de pizza’s uit de oven komen leg er dan wat blaadjes basilicum op.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Pizza Bolognese

recept pizza Bolognese met gehakt en mozzarella
Wil je deze pizza maken met zelfgemaakt pizzadeeg, houdt dan wel rekening met het rijzen van het deeg. Tijdens het rijzen van het deeg kan je uiteraard wel alvast de saus maken. Ook lekker is om de randen van het deeg in te smeren met een beetje knoflookolie en te bestrooien met wat zeezout.
recept pizza Bolognese met gehakt en mozzarella
Wij aten deze pizza Bolognese op zaterdagavond met wat Italiaanse worst, mozzarella en natuurlijk dronken we er mijn favoriete rode wijn bij. Op en top genieten dus 🙂