Deze pizza Bolognese is denk wel één van de lekkerste pizza’s die ik de laatste tijd gemaakt heb. Voordat ik begon met Familie over de Kook bakte ik eigenlijk ieder weekend wel een pizza. Omdat ik nu zoveel verschillende recepten aan het maken ben, schoot de pizza er een beetje bij in. Super zonde want ook met een pizza kan je heel veel variëren. Daar moest dus verandering in komen. Het begin is er dus met deze pizza Bolognese. Uiteraard maak ik dan ook het pizzadeeg zelf. Tegenwoordig maak het recept wel iets anders. Ik rol namelijk na het rijzen het deeg uit in een klein beetje semola bloem (hele fijne griesmeel). Hierdoor krijg je echt een super krokante bodem. Dit meel kan je gewoon bij de supermarkt kopen en staat bij de gedroogde pasta’s.
Recept pizza Bolognese
Ingrediënten
- 2 pizzabodems zelfgemaakt of kant en klaar
- 250 gram half om half gehakt
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ui fijngesnipperd
- 200 milliliter passata di pomodoro
- flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 eetelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 bol mozzarella
- 50 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
- 1 rode peper fijngesneden
- 1/2 eetlepel suiker
- blaadjes basilicum
Instructies
- Maak het pizzadeeg of gebruik kant en klare bodems. Verwarm de oven voor op 240 graden. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit hierin de uien met de knoflook en rode peper. Voeg het gehakt toe samen met 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder en een 1/2 el Italiaanse kruiden. Bak het gehakt even kort aan. Voeg dan 200 milliliter passata toe en 1/2 el suiker. Laat de Bolognese saus 15 minuten zachtjes pruttelen. (zonder deksel op de pan)
- Smeer de pizza’s in met de Bolognese saus. Scheur de mozzarella eroverheen en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Bak de pizza’s gaar en goudbruin in de oven. (vers deeg hoeft minder lang dan kant en klaar deeg) Als de pizza’s uit de oven komen leg er dan wat blaadjes basilicum op.