zachte broodjes gevuld met spinazie en fetakaas

zachte broodjes gevuld met spinazie en fetakaas

zachte broodjes gevuld met spinazie en fetakaas

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 300 milliliter lauwwarm water
  • 1,5 zakje gedroogde gist
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 theelepel zout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1,5 eetlepel suiker

spinazie fetakaas vulling

  • 400 gram verse spinazie
  • 300 gram fetakaas
  • flinke snuf gemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel chilivlokken of pul biber
  • sesamzaadjes optioneel
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel Melk

Instructies

  • Doe 300 milliliter lauwwarm water in een maatbeker samen met 1,5 zakje gedroogde gist en 1,5 eetlepel suiker. Laat dit 10 minuten staan. Meng ondertussen 500 gram bloem met 1,5 tl zout, 1/2 tl uienpoeder en 1/2 tl knoflookpoeder. Maak een kuiltje en leg hierin 1 geklutst ei en 2 el olijfolie. Giet het gistmensel eroverheen en roer beetje bij beetje bloem erbij. Kneed vervolgens minimaal 5 minuten tot een soepel deeg. Vorm er een ronde vorm van, bestrooi het deeg met een beetje bloem en leg het deeg in een mengkom. Dek deze af met een warme doek en laat minimaal 30 minuten rijzen.
  • Maak ondertussen de spinazie-fetakaas vulling voor de broodjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de spinazie tot deze geslonken is. Laat de spinazie nu afkoelen. Prak in een mengkom de fetakaas met een flinke snuf gemalen zwarte peper, snufje zout en een 1/2 tl chilivlokken (of pul biber) Als de spinazie iets is afgekoeld knijp dat het vocht eruit en voeg toe aan de fetakaas. Meng dit goed door elkaar.
  • Als het deeg lang genoeg gerezen heeft bestrooi dan je werkplek met flink wat bloem en verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 50 cm lang bij 30 cm breed. Leg aan het begin het spinazie-fetakaas mengsel. Rol het deeg op. Snijd het deeg in 10 stukken. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de stukjes deeg erin en druk deze iets aan.
  • Klust 1 eigeel met 1 el melk en smeer hiermee de broodjes in. Bestrooi eventueel nog met wat sesamzaad, peper, zout en chilivlokken. Bak de broodjes in 25 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer