volkoren pastasalade met avocado en spek

volkoren pastasalade met avocado en spek
Deel met je vrienden:

volkoren pastasalade met avocado en spek

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 22 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren penne
  • 2 avocado's in blokjes gesneden (niet te klein)
  • 3 trostomaten
  • 100 gram plakjes ontbijtspek fijngesneden
  • 100 gram sla naar keuze

dressing

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • scheutje citroensap
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • scheutje koud water

pittige broodcroutons

  • 4 sneetjes oud bruin brood in blokjes gesneden, zonder de korsten
  • flinke scheut extra vierge olijfolie
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snufje chilivlokken
  • 1 teentje knoflook geraspt

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak ondertussen de dressing: hiervoor meng je alle ingrediënten en maak je de dressing iets dunner door een scheutje koud water toe te voegen.
  • Bak ondertussen ook de gesneden spek goudbruin en krokant. Snijd de tomaten in stukjes. Ik gebruik alleen de buitenkant van de tomaat, dus zonder het vruchtvlees. Hierdoor blijft je pastasalade wat steviger.
  • Giet de pasta af en spoel met koud water. Meng de pasta met de dressing, tomaat, spek, avocado en sla. Zet in de koelkast om op smaak te komen. (alleen als je de pastasalade koud wilt eten)
  • Maak vlak voor serveren de croutons. Snijd de korsten van de boterhammen en snijd daarna het brood in kleine stukjes. Meng het brood met een flinke scheut olijfolie (wees niet te zuinig), snuf peper, snuf zeezout, snuf chilivlokken en de geraspte knoflook. Verwarm een pan en bak de "broodcroutons" op middelhoog vuur al omscheppend goudbruin en krokant. Bestrooi de croutons over de pastasalade.