Utenovn pizzaoven van Welvaere

Utenovn pizzaoven van Welvaere

Utenovn pizzaoven van Welvaere. Wauw!! Wat een bofkonten zijn wij zeg. Wij mochten namelijk aan de slag met een echte houtgestookte pizzaoven. Zo’n pizzaoven stond al heeeeeel lang op mijn wensenlijstje en nu was het dan eindelijk zover. In onze tuin schittert een ware hout gestookte pizzaoven.

Wanneer je gevraagd wordt om zo’n product te mogen testen รฉn te mogen houden dan knijp je jezelf wel eventjes. Echt zo gaaf!

review Utenoven hout gestookte pizzaoven Welvaere

Utenovn pizzaoven van Welvaere hout gestookt

De Utenovn is een pizzaoven die zelfs in een klein(ere) tuin prima gebruikt kan worden. Deze pizzaoven is namelijk niet enorm groot en eigenlijk best handzaam. Alhoewel handzaam misschien niet het juist woord is. De pizzaoven is namelijk best wel zwaar. Je krijgt dus echt wel een degelijke pizzaoven. De afmetingen zijn als volgt:

Breedte: 55,1 cm
Diepte: 55,1 cm
Hoogte: 105,6 cm

Het hele jaar buiten

Deze pizzaoven kan zonder probleem het hele jaar buiten staan. Het materiaal wat gebruikt wordt voor deze oven is namelijk cortenstaal. Cortenstaal bestaat uit verschillende materialen zoals koper, nikkel, chroom en fosfor. Cortenstaal is ontzettend sterk en zo heb je jarenlang plezier van je pizzaoven.

Schrik alleen niet! Het materiaal gaat wel roesten. Dit is absoluut niet erg. Integendeel. Door het roesten zal het materiaal alleen maar sterker worden.

Toen wij de oven net in elkaar hadden gezet was de pizzaoven helemaal blinkend. Na een eerste regenbui waren de eerste “roest spetters” al zichtbaar. Dit zal je zometeen ook op de foto’s wel zien.

Filmpje Utenovn: houtgestookte pizzaoven

Houten poten

De poten van de oven zijn gemaakt van Thermohout en zijn behandeld met een jachtlak. Hierdoor zijn de poten weersbestendig. Tevens kunnen de poten gewoon met een vochtige doek afgenomen worden wanneer ze vies zijn.

De Utenovn pizzaoven in elkaar zetten

De Utenovn pizzaoven wordt geleverd als bouwpakket…of zoals op hun eigen website staat….een Flatpacked. Je moet de oven dus wel voor gebruik eerst zelf in elkaar zetten.

Dit voelt in eerste instantie een beetje vreemd voor zoveel geld. Ik heb manlief aan het werk gezet en zonder vloeken en tieren stond binnen een uurtje de oven in elkaar. Hij was echt verbaasd over hoe makkelijk het ging en hoe stevig de oven uiteindelijk is geworden.

Nadat hij de oven in elkaar had gezet snapte wij ook waarom het als bouwpakket geleverd wordt. De pizzaoven is behoorlijk zwaar en op deze manier ook een stuk minder kwetsbaar als wanneer hij in zijn geheel geleverd moet worden.

Wat wij in eerste instantie als nadeel vonden blijkt eigenlijk dus achteraf een voordeel te zijn. Op de YouTube pagina van Welvaere staat een heel duidelijk filmpje over hoe de pizzaoven in elkaar gezet moet worden. Als je deze eerst goed bekijkt en daarna de bijgeleverde handleiding leest, dan kan iedereen dit! Misschien had zelfs ik het kunnen doen ๐Ÿ™‚

Meer dan alleen een pizzaoven

De Utenovn is niet alleen maar een pizzaoven. Bovenop de oven zit namelijk een RVS bakplaat. Hierdoor kan je de bovenkant ook gebruiken om lekker op te grillen of om een pan stoofvlees op te zetten. Naast pizza’s kan je in de oven natuurlijk ook een heerlijke focaccia maken of broodjes in bakken.

marshmellows roosteren

Bakplaat

Zoals ik hierboven al vernoemde is de bakplaat die bovenop zit van RVS. De bakplaat is eventueel vaatwasserbestendig. Toch zou ik persoonlijk adviseren om de bakplaat gewoon even met de hand in een sopje af te nemen.

Na ieder gebruik is het belangrijk dat je de bakplaat goed schoonmaakt en invet met olijfolie. Bewaar de bakplaat wel binnen en niet buiten. Zo gaat je bakplaat veel langer mee.

Onze ervaring met de Utenovn Pizzaoven van Welvaere

Ik weet precies waarom ik graag een houtgestookte pizzaoven wilde hebben. Je maakt er namelijk echt de lekkerste pizza’s op ๐Ÿ™‚ De smaak van dit soort pizza’s krijg je echt niet op de bbq of in een gewone oven.

Je moet alleen qua tijd wel even rekening houden met het goed warm worden van de pizzaoven. Dit neemt ongeveer 45 minuten in beslag.

Wanneer de zomeravonden wat koeler beginnen te worden dient de pizzaoven ook als gezellige warmtebron. Multifunctioneel dus ๐Ÿ™‚ Wij gaan daarom een extra zitje achter in tuin maken zodat we gezellig bij de pizzaoven kunnen gaan zitten.

De kids kunnen ook heel simpel de bakplaat gebruiken als een soort vervanging van een gourmet stel. Uiteraard moeten je wel leren om voorzichtig te zijn maar bij ons thuis ging het erg goed. Met hele kleine kinderen is het uiteraard niet aan te raden om ze zelf iets op de bakplaat te laten leggen.

Zelfgemaakte pizza’s zijn echt zo ontzettend lekker! Ik maak vaak ook mijn eigen pizzadeeg. Dit is namelijk ontzettend simpel. Dit zijn een aantal van onze favoriete pizza’s: Pizza met champignons en pittige tomatensaus, hete kip pizza en de pizza met rookworst.

Nadelen van de pizzaoven?

Zijn er dan geen nadelen? Nou ja….de tijd is soms toch wel even een dingetje. Even snel doordeweeks een pizza bakken zit er niet in. Ook vind ik het jammer dat er geen standaard pizza schep wordt bijgeleverd. Maar hรฉ….je moet iets te zeuren hebben toch ๐Ÿ˜‰

Verder kan ik eigenlijk geen nadeel bedenken. Wanneer je van buiten koken houdt, dan is deze pizzaoven namelijk een dikke aanrader.

Met de code OVERDEKOOK100 ontvang je maar liefst โ‚ฌ100 korting op de Utenovn Pizzaoven. Deze code is geldig t/m 30 september 2022!

Utenoven pizza oven hout gestookt

Prijs Utenovn van Welvaere: 845,- euro