Thaise roerbak met garnalen in kerriesaus

Thaise roerbak met garnalen in kerriesaus
Deel met je vrienden:

Thaise roerbak met garnalen in kerriesaus

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: avondeten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram garnalen/gamba's ik gebruikte gemarineerde uit de Freshly Fish Box
  • 1 zak zak Thaise wokgroenten (400gram)
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 4 eetlepels kerriepoeder
  • snufje suiker
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels vissaus
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 3 stengels bosui fijngehakt
  • 300 gram rijst
  • zwarte sesamzaadjes optioneel
  • olie

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak ondertussen de Thaise roerbak klaar: verhit een scheutje olie in een wok. Fruit kort de knoflook met gember en rode peper. Voeg de garnalen toe en roerbak ze 1 minuut. Voeg de kerriepoeder toe en schep even door. Voeg de kokosmelk, vissaus, rijstazijn en suiker toe. Laat even 2 min. pruttelen. Voeg de zak Thaise roerbakgroenten toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Serveer de rijst met de garnalen in kerriesaus en Thaise roerbakgroenten. Bestrooi met de bosui, zwarte sesamzaadjes en eventueel extra rode peper.
  • TIP: mocht je nu gewone garnalen gebruiken marineer deze dan eventueel in een scheutje olijfolie met een snuf paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, kerriepoeder en korianderpoeder.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook