Thaise roerbak met garnalen in kerriesaus

KokenKoken
Thaise roerbak met garnalen in kerriesaus
Deel met je vrienden:

Thaise roerbak met garnalen in kerriesaus

4 van 10 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram garnalen/gamba's ik gebruikte gemarineerde uit de Freshly Fish Box
  • 1 zak zak Thaise wokgroenten (400gram)
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 4 eetlepels kerriepoeder
  • snufje suiker
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels vissaus
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 3 stengels bosui fijngehakt
  • 300 gram rijst
  • zwarte sesamzaadjes optioneel
  • olie

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak ondertussen de Thaise roerbak klaar: verhit een scheutje olie in een wok. Fruit kort de knoflook met gember en rode peper. Voeg de garnalen toe en roerbak ze 1 minuut. Voeg de kerriepoeder toe en schep even door. Voeg de kokosmelk, vissaus, rijstazijn en suiker toe. Laat even 2 min. pruttelen. Voeg de zak Thaise roerbakgroenten toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Serveer de rijst met de garnalen in kerriesaus en Thaise roerbakgroenten. Bestrooi met de bosui, zwarte sesamzaadjes en eventueel extra rode peper.
  • TIP: mocht je nu gewone garnalen gebruiken marineer deze dan eventueel in een scheutje olijfolie met een snuf paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, kerriepoeder en korianderpoeder.