Thaise rode currypasta

Thaise rode currypasta
Thaise rode currypasta

Thaise rode currypasta

3 van 30 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Thaise
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 2 minuten
Porties: 1 klein

Ingrediënten

  • 1 stengel citroengras of 1 tl citroengraspoeder
  • 3 centimeter verse laos (geschild) of 1 tl laospoeder
  • 2 centimeter verse gember geschild
  • 1 rode ui
  • 1,5 eetlepel bruine suiker
  • 1/2 eetlepel vissaus
  • 3 theelepels korianderpoeder
  • 4 teentjes knoflook
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje zeezout
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 limoen het sap
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 rode pepers of 3 als je van lekker pittig houdt

Instructies

  • Snijd de pepers, knoflook, citroengras, laos, gember, rode ui grof. Meng alle ingrediënten voor de rode currypasta in een keukenmachine tot een smeuïge pasta. Het is nu klaar voor gebruik. Bewaar de overgebleven rode currypasta een paar dagen in de koelkast of vries het per portie in.
  • Kijk op Familie over de Kook voor het recept Thaise gehaktballetjes in een romige rode currysaus.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer